5 funktioner du bör kräva av ett verktyg för projektplanering

Verktyg för projektplanering

Genom att använda ett digitalt projektplaneringsverktyg har du möjlighet att effektivisera och företagets projektarbete. Men vilka funktioner bör du egentligen kräva av den här typen av verktyg? Det reder vi ut här!

 

Möjlighet att visualisera arbetsflödet

Under de senaste åren har Kanban blivit en av de populäraste projektmetoderna. En av Kanban-metodens grundläggande principer är att visualisera arbetsflödet. Något som antingen kan göras via en fysisk tavla med postit-lappar eller en digital projekt-/uppgiftstavla.

I Blikk hittar du intuitiva uppgiftstavlor som bygger på den beprövade Kanban-metoden. Tavlorna gör det enkelt att strukturera och planera dina projekt. Börja med att skapa kolumner som är anpassade efter ditt företags arbetsflöde, exempelvis Att göraPåbörjat och Slutfört. Därefter fyller du kolumnerna med de uppgifter som ska göras.

Uppgifterna kan bland annat förses med datum, checklistor, etiketter och bilagor.

Läs mer: Uppnå dina mål med en aktivitetsplan

Uppgiftstavlor som bygger på Kanban-metoden

 

Möjlighet att samarbeta med kollegor

I ett projekt är man sällan ensam. Det är vanligtvis flertalet medarbetare involverade. För att kunna driva projektet framåt är det således viktigt att samtliga teammedlemmar kan kommunicera och samarbeta med varandra på ett effektivt sätt!

Med hjälp av Blikks uppgiftstavlor kan du enkelt tagga och delegera uppgifter till specifika medlemmar. Det finns även möjlighet att lämna kommentarer och kommunicera med dina kollegor.

Läs mer: Maximera framgången med ett bra projektteam

Samarbeta med kollegor i uppgifter

 

Möjlighet att kalkylera och rapportera tid

Att kunna göra en tidskalkyl för projektet i stort likväl som på enskilda uppgifter är av största vikt för en lyckad projektplanering. Likaså bör du givetvis kunna tidrapportera mot projekt och uppgifter för att säkerställa att tidsplanen hålls.

I Blikk har du möjlighet att kalkylera timmar för hela projekt alternativt per vecka eller månad. Du kan även välja att fördela timmarna per aktivitet. Givetvis har du även möjlighet att rapportera tid på både projekt och enskilda uppgifter.

Tid och aktiviteter i arbetsorder

 

Möjlighet att skapa fakturaunderlag

Om du lägger energi på att skapa tidskalkyler och tidrapportera på dina projekt bör du såklart ha möjlighet att sammanställa kompletta fakturaunderlag som sedermera kan skickas ut till dina kunder!

Med hjälp av Blikk kan du enkelt skapa kompletta fakturaunderlag med anpassningsbara layouter, försättsblad och bilagor. Tack vare integrationen till marknadens vanligaste ekonomisystem kan du dessutom fakturera med några få klick och därigenom minska administrationen med flera timmar varje månad.

Fakturaunderlag arbetsorder

 

Möjlighet att jobba med budgetar

Förutom att visualisera arbetsflödet och sätta upp tidskalkyler bör du såklart kunna arbeta med budgetar. Att kunna planera och följa viktiga nyckeltal som intäkter, kostnader och resultat är essentiellt för ett framgångsrikt projekt.

I Blikk får du full koll på ekonomin. Du kan enkelt skapa en budget för dina projekt samt arbeta med olika budgetversioner om förutsättningarna skulle ändras. När arbetet påbörjats kan du följa ekonomiska nyckeltal i realtid. Efteråt har du möjlighet att skapa rapporter som sammanfattar all viktig historik som behövs för att kunna göra en utförlig uppföljning.

Följ ekonomiska nyckeltal

 

Upptäck fördelarna med Blikk

Med Blikk får du full kontroll över företagets projekt, från planering till genomförande och uppföljning. Du kan enkelt skapa överskådliga tavlor, listor och uppgifter som gör det enkelt att föra projektet framåt samt följa hur arbetet går enligt uppsatt budget och tidsplan.

Upptäck fördelarna med Blikk!

Våra kunder har ordet

”Blikk är lätt att använda! Vi har en hel del medarbetare med begränsad teknikvana, men även för dem går det bra att tidrapportera via Blikks mobilapp.”

– Henrik Haltorp, InduMate Karlstad, användare av Blikk Pro

”Efter implementeringen av Blikk har vi kunnat minska ner på antalet program, vilket har lett till stora tid- och kostnadsbesparingar.”

– Helena Wackt, Diem Ekonomibyrå, användare av Blikk Byrå

"Att kunna arbeta i ett sömlöst flöde med offerter, tidrapportering och ekonomisk uppföljning underlättar verkligen för oss."

– Christophe Mourou, Integration Design, användare av Blikk Pro

”Med Blikk sparar vi massor av värdefull tid. Vårt förra affärssystem var alldeles för tungarbetat och tidskrävande.”

– Maria Mogensen, Rockstore Engineering, användare av Blikk Business

”Tack vare Blikks partnerportal kan vi dela dokument och viktiga handlingar med våra kunder på ett snabbt och smidigt sätt!”

– Nicklas Paulsson, Qrev, användare av Blikk Byrå

Relaterade artiklar

Projektmetoder

BLOGG

Så skapar du en resursplan för dina projekt

Här berättar vi hur du gör en resursplan som säkerställer att dina projekt slutförs i rätt tid och inom uppsatt budget.

Jobba med projektplanering

BLOGG

Nackdelar med projekt- och resursplanering i Excel

Här berättar tre företagsledare om varför de övergett Excel och börjat använda Blikk för deras projekt- och resursplanering.

Projektplanering

BLOGG

Uppnå dina mål med med enkel projektplanering

Majoriteten av de projekt som påbörjas misslyckas. Här är tipsen som hjälper dig att nå framgång i dina projekt.