Projekt

Med Blikks projektplaneringsverktyg får du full kontroll över alla kommande, pågående och avslutade projekt. Underlätta er projektkommunikation och projektredovisning med smarta uppgiftstavlor och detaljerade ekonomiska översikter.

Full kontroll på era projekt med Blikk projektplanering

 • Projekttavla som visualiserar och effektiviserar er interna projektkommunikation
 • Förenkla er projektredovisning– följ alla intäkter och kostnader i realtid
 • Smidig hantering av ändring- och tilläggsarbeten (ÄTA)
 • Projektuppföljning med hjälp av kraftfulla och detaljerade projektrapporter
 • Öka lönsamheten i era projekt – inga fakturerbara timmar tappas bort!

Effektivisera er projektkommunikation med den smarta projekttavlan

Med hjälp av Blikks överskådliga projekttavla med dra-och-släpp-funktion kan ni skapa listor och uppgifter i ett projekt, följa hur arbetet går enligt uppsatt tidsplan, och samarbeta med övriga medlemmar i din projektorganisation.

Här kan ni skapa arbetsflöden för olika projekt och bjuda in nya projektmedlemmar till ditt team. Det går även att skapa överskådliga checklistor som hjälper till att driva projektet framåt, genom att varje uppgift kan tidsbestämmas med ett start- och slutdatum. Detta ger er full kontroll över er projektplanering, vad som ska göras, av vem, och när.

Det är såklart även möjligt att använda tavlan för sin egen projektplanering, och tilldela uppgifter både till sig själv och sina medarbetare, samt tidrapportera direkt mot en uppgift.

Kvalitetssäkra med smidig avvikelsehantering (ÄTA)

I Blikks projektöversikt ser ni tydligt vad som är en arbetsorder och vad som är ett ändrings- och tilläggsarbete (ÄTA). Du kan enkelt rapportera ÄTA-arbeten för alla ändringar och tillägg som sker i projekten genom att fota avvikelsen och spara den i rätt projekt. Om du vill kan du även skapa en arbetsorder av avvikelsen, direkt från Blikks mobilapp, och få ett komplett fakturaunderlag när arbetet är slutfört.

Projektrapporter och uppföljning

Blikk innefattar alla projektets faser från första mötet med en ny kund till att affären är vunnen och ni skapar ett projekt.

Blikks Projektmodul tillsammans med modulen Tid ger er total koll på era projekt, ned till minsta aktivitet om ni så önskar. När ett projekt är avslutat finns möjligheten att skapa projektrapporter som sammanfattar all viktig historik som behövs för att kunna göra en utförlig projektutvärdering. Rapporterna kan sedan användas som ett beslutsunderlag för de beslut ni behöver ta i er framtida projektplanering.

Överblick över projektekonomin

I Blikks projektverktyg får ni en tydlig överblick över alla pågående och avslutade projekt och de jobb som ska göras eller har utförts. Ni kan följa projektets kostnader i realtid och få en total översikt över upparbetad tid, intäkter och kostnader och direkt upptäcka avvikelser vilket gör att ni kan vidta eventuella åtgärder i god tid.

Integration mot de vanligaste ekonomisystemen

Koppla samman Blikk med ditt ekonomisystem och du kommer uppleva att arbetet med att fakturera går snabbare och enklare än någonsin.

I ett projekt kan du kombinera fast pris med löpande fakturering, beroende på vilket avtal du har med din kund, och du kan enkelt styra vad som ska faktureras och när. Dina fakturerbara timmar som är kopplade till dina projekt kan föras över till ett komplett fakturaunderlag i ert ekonomisystem (t ex Fortnox, Visma eEkonomi och Visma Administration/Fakturering), så ni kan känna er trygg med att ni inte missar rapporterade timmar eller kostnader. Allt finns redan samlat i Blikk.

Passar för dig som är

Projektledare

 • Projektredovisning som i realtid visar kostnader, intäkter och avvikelser i förhållande till kalkyl och tidsplan
 • Organisera och kommunicera med dina projektmedlemmar via den smarta projekttavlan
 • Kraftfulla projektrapporter för en effektiv projektuppföljning
 • Smidig fakturering som sparar dig timmar varje månad – alla fakturerbara timmar, artiklar och utlägg finns med!

Projektmedlem

 • Kommunicera och med dina kollegor via projekttavlan
 • Undvik att uppgifter faller mellan stolarna – se tydligt vem som ska göra vad och när
 • Använd projekttavlan för att skapa egna uppgifter och checklistor
 • Hantera dina arbetsordrar, uppgifter, timmar och kvitton med Blikks mobilapp
 • Fota avvikelser och tilläggsarbeten (ÄTA-arbeten) med mobilen direkt som de uppstår

VD

 • Planera och kalkylera för kommande projekt
 • Överblicka projektets alla faser, projektmål och lönsamhet – i realtid
 • Du får tillgång till kraftfulla projektrapporter som kan ligga till grund för framtida strategiska beslut
 • Minska er projektadministration med flera timmar varje månad.
 • Blikk säkerställer att inga fakturerbara timmar, kvitton och artiklar tappas bort

"Vi registrerar all vår tid i Blikk, på det projekt/uppdrag det avser. Blikk håller även koll på vilka resor och andra kostnader som tillhör respektive projekt. Enkelheten och integration med löne- och ekonomisystem har också gjort att vi minskat administrationstiden avsevärt."

Läs mer om hur vi hjälper ARCTIC GROUP

 

Fredrik Åström, VD Arctic Group

"Blikk är molnbaserat, lättanvänt och tillhandahåller mobilapp för medarbetarna på fältet. Det finns funktioner som vi kan växa in i, och sist men inte minst upplevde vi en mycket bra respons från Blikk när vi framförde önskemål och tips och behövde support."

Läs mer om hur vi hjälper LINSON

Martin Sochor, Team leader Linson

"Blikk samlar många av de funktioner som är väsentliga för oss som konsultbolag. Vi har en smidig tidrapportering som underlag för både fakturering och lönehantering. Vi har möjlighet att ta ut ett flertal olika rapporter och kan även hålla koll på siffror såsom debiteringsgrad, registrerade utlägg och tid"

Läs mer om hur vi hjälper ICTECH

 

Anna Forsberg, CFO IcTech

"Med Blikk har vi fått helt nya insikter i hur vi arbetar med försäljning. Vår produktionsplanering har också kunnat organiseras på ett mycket smidigare sätt. Uppföljningen är glasklar och vi orienterar nu våra interna möten runt Blikk och den information vi samlar där."

Läs mer om hur vi hjälper ARCLIGHT FX

 

Gabriella Kalteneckar, COO Arclight FX

"Blikk har gjort att vi har fått mycket större kontroll över våra arbeten. Arbetad tid kommer in dagligen, leverantörsfakturorna hamnar rätt, och projekten är enkla att följa upp."

Läs mer om hur vi hjälper FJÄRRTEK

 

Erik Isaksson, VD Fjärrtek

 

Integrera Blikk med ert ekonomisystem för att minska administrationen

 

Slipp dubbelarbete genom Blikks integration med Visma eEkonomi och Visma Administration. Sammanställ fakturaunderlag direkt och slipp stansande.

Läs mer

Synka kunder och artiklar mellan systemen, skapa upp nya projekt, hämta leverantörsfakturor och överför fakturaunderlag sömlöst.

Läs mer

 

Blikk erbjuder öppet API. Du som integratör kan skapa egna kopplingar för att kommunicera med Blikk och hämta och skriva information till ett annat system.

Läs mer

 

 

Lönehantering med några klick. Överför all rapporterad tidsdata via lönekoder till marknadens vanligaste lönesystem.

Läs mer

 

 

Läs mer om hur du kan underlätta projekthanteringen 

BLOGG

5 tips på vägen till ett framgångsrikt projekt

Att slutföra och leverera ett projekt, enligt både budget och tidsplan är ofta en utmaning. Varje projekt är unikt, men de mest fråmgångsrika…

CASE

”Många funktioner som är väsentliga för oss som konsultbolag”

Ictech i Göteborg är ett kreativt teknikbolag inom system- och mjukvaruutveckling. Anna Forsberg CFO berättar mer om hur de använder…

BLOGG

Fördelar med ett digitalt tidrapporteringssystem 

Vad kostar en felaktigt ifylld tidrapport ditt företag? Ett digitalt tidrapporteringssystem kan hjälpa dig som företagare, oavsett storlek eller…

Vill du se hur Blikk kan hjälpa ditt företag? 

Testa Blikk gratis i 14 dagar eller boka en demo idag.