Fyra fördelar med digitala anställningsavtal

Det finns många goda anledningar att digitalisera företagets anställningsavtal. Här berättar vi mer om hur du lyckas med denna övergång och vilka fördelar det kommer att medföra, både för dig som arbetsgivare och dina medarbetare!

 

Digitalisera dina anställningsavtal med Blikk

Med Blikk får du full kontroll och överblick av alla dina avtal. Du kan enkelt samla anställningsavtal, andra interna och externa avtal i ett överskådligt avtalsregister. På så sätt är de alltid tillgängliga via såväl dator som mobil.

I avtalsregister kan du se samtliga avtal och filtrera på bland annat avtalstyper, ansvariga och motparter:

Översiktsvy i Blikks avtalsregister

 

Ladda upp och signera anställningsavtal digitalt

Blikk är integrerat med Scrive, den nordiska marknadsledaren inom e-signering och digital identifiering. Det innebär att alla anställningsavtal (och övriga avtal) som laddas upp i registret även kan skickas ut för e-signering.

När dokumentet har laddats upp i Blikk anger du vem eller vilka som ska signera det, i vilken ordning det ska signeras och vilken signeringsmetod som ska användas. Avtalet skickas sedan ut för godkännande och signering via BankID, Freja eID och andra säkra signeringsmetoder.

Genom att kolla på denna video får du en ännu bättre uppfattning om hur avtalshanteringen och e-signeringen fungerar i Blikk:

 

Digitala anställningsavtal underlättar för alla parter

Det finns många fördelar med att digitalisera avtalshanteringen, både för dig som arbetsgivare och för de anställda:

 

Det minskar administrationen

Att administrera pappersavtal kräver en hel del interna resurser. Den manuella hanteringen ökar dessutom risken för fel och dubbelarbeten. Genom att digitalisera avtalshanteringen behöver du inte längre skapa och skriva ut avtal, få en signatur, skanna och bearbeta avtalet.

 

Det leder till tids- och kostnadsbesparingar

Med ett digitalt avtalsflöde kan du få en underskrift inom loppet av ett par minuter. Eftersom administrationen minskar frigörs dessutom tid för dig och dina medarbetare. Tid som istället kan läggas på mer värdeskapande uppgifter.

 

Det ökar säkerheten

Genom att behörighetsstyra de digitala anställningsavtalen kan du säkerställa att inga obehöriga kommer åt avtalen. Det möjliggör en säker hantering som uppfyller alla väsentliga krav i regelverket för persondataskydd, samtidigt som det ger  trygghet för både dig och dina medarbetare.

 

Det förbättrar onboardingprocessen

Med ett digitalt avtalsflöde, där nyanställda snabbt och smidigt kan skriva på sina anställningsavtal, ger du medarbetare en bra och professionell upplevelse redan från start. Det förbättrar dessutom onboardingprocessen och förstärker er employer branding på sikt.

 

Sammanfattningsvis

Digitaliseringen av företagets avtalshantering är en viktig del för att minska administrationen, frigöra tid som kan läggas på mer värdeskapande uppgifter samt göra nyanställningsprocessen snabbare och säkrare!

Upptäck fördelarna med Blikk!

Våra kunder har ordet

”Blikk är lätt att använda! Vi har en hel del medarbetare med begränsad teknikvana, men även för dem går det bra att tidrapportera via Blikks mobilapp.”

– Henrik Haltorp, InduMate Karlstad, användare av Blikk Pro

”Efter implementeringen av Blikk har vi kunnat minska ner på antalet program, vilket har lett till stora tid- och kostnadsbesparingar.”

– Helena Wackt, Diem Ekonomibyrå, användare av Blikk Byrå

"Att kunna arbeta i ett sömlöst flöde med offerter, tidrapportering och ekonomisk uppföljning underlättar verkligen för oss."

– Christophe Mourou, Integration Design, användare av Blikk Pro

”Med Blikk sparar vi massor av värdefull tid. Vårt förra affärssystem var alldeles för tungarbetat och tidskrävande.”

– Maria Mogensen, Rockstore Engineering, användare av Blikk Business

”Tack vare Blikks partnerportal kan vi dela dokument och viktiga handlingar med våra kunder på ett snabbt och smidigt sätt!”

– Nicklas Paulsson, Qrev, användare av Blikk Byrå

Relaterade artiklar

Projektmetoder

BLOGG

Tips för en lyckad riskhantering i dina projekt

Alla projekt innehåller risker. Genom att identifiera dessa i ett tidigt skede har du möjlighet att hantera dem på ett bättre sätt.

Jobba med projektplanering

BLOGG

Har du koll på de olika avtalstyperna?

Som företagare är det vanligt att man ingår avtal. Men vad innebär egentligen detta? Och vad bör man tänka på när man ingår avtal? Här reder vi ut alla frågetecken.

Projektplanering

BLOGG

5 tips för en lyckad tidsplanering i dina projekt

Här delar vi med oss av en handfull tips som hjälper dig att lyckas med tidsplaneringen i dina kommande projekt.