Redovisningsbranschen har Sveriges nöjdaste företagskunder 2021

Redovisningsbranschen har Sveriges nöjdaste företagskunder 2021

Under hösten 2021 genomförde Svenskt kvalitetsindex (SKI) en kundnöjdhetsundersökning inom redovisningsbranschen, vilken visade att kunderna var mycket nöjda med sina leverantörer. När SKI nu presenterar sin årliga rapport, Sverigekollen, där kundnöjdheten inom olika branscher jämförs, utnämns redovisningsbranschen till den bransch som har Sveriges nöjdaste företagskunder!

Redovisningsbranschen toppar Sverigekollen med ett index på 76,1 av 100 möjliga. Detta före branscher som bank, bemanning, energi, fastighetslån, försäkring, revision och telekom för att bara nämna några.

– Under pandemiåret 2021 ser vi att många branscher haft utmaningar i att leverera utifrån kundernas krav och förväntningar. Ett index som ligger över 75 tyder därför på en mycket stark kundrelation och det är bara två branscher som ligger på den nivån. En av de branscherna är redovisningsbranschen som möter kundernas behov mycket bra, vilket vi såg redan i den första studien, säger Johan Parmler, vd på Svenskt Kvalitetsindex.

 

Kundernas krav och förväntningar ökar

Kraven och förväntningarna från dagens kunder fortsätter att bli allt högre. En av de tydligaste trenderna enligt Sverigekollen är att beteendeförändringen som pandemin medfört är här för att stanna. Kunderna kräver numera att företagen erbjuder digitala lösningar som är användarvänliga, funktionella och driftsäkra!

Trots att kraven på digitala lösningar ökar är personliga kundrelationer fortsatt viktiga, konstaterar SKI i Sverigekollen. Framförallt bland företagskunder och mer avancerade kundbehov såsom redovisning.

JDG Revision & Redovisning var tidiga med att anamma ett digitalt arbetssätt, vilket bland annat lett till att de kunnat jobba mer coachande och rådgivande gentemot sina kunder. Ett framgångsrikt koncept som även resulterat i att de vunnit kundernas pris i Visma Accounting Awards 2021.

– Vårt uppdrag är att skapa framgångsrika kunder. Det största hindret vi ser hos företagare är tyvärr brist på tid. Med ett smartare arbetssätt kan vi hjälpa kunden att frigöra timmar samtidigt som vi kan ägna oss mer åt rådgivning och kundens mål. Vi levererar värde till kunderna genom att vara personligt engagerade på ett enkelt sätt, prata så kunderna förstår och vara tillgängliga. Med smarta lösningar som Blikk skapar vi effektivitet för både oss och kunden, berättar Marika Bjurström, digital coach på JDG Revision & Redovisning.

 

Upptäck Blikk Byrå – det smarta byråstödet

För redovisningsbyråer och konsulter har vi utvecklat Blikk Byrå, ett molnbaserat byråstöd som är skräddarsytt för de behov som finns i redovisningsbranschen. Här kan du som byrå hantera uppdragbevakningslistortidredovisningkvittonfaktura- och löneunderlag. Via den kostnadsfria partnerportalen kan du dessutom underlätta samarbetet med dina kunder.

Medlemmar i FAR och Srf Konsulterna får rabatt på licenskostnaderna i Blikk Byrå. Mindre byråer med upp till två användare kan använda all funktionalitet, helt kostnadsfritt!

Upptäck fördelarna med Blikk!

Relaterade artiklar

Projektmetoder

BLOGG

Trendspaning: Hållbarhet inom revisions- och redovisningsbranschen

Mycket tyder på att hållbarhet kommer bli mer prioriterat i revisions- och redovisningsbranschen. Men vad innebär det i praktiken?

resursplanering

BLOGG

Blikk erbjuder komplett byråstöd kostnadsfritt till små byråer

Blikk erbjuder nu det molnbaserade byråstödet Blikk Byrå (Free) helt kostnadsfritt och utan tidsbegränsning för mindre byråer.

Jobba med projektplanering

BLOGG

Undersökning: Stort förtroende för revisions & redovisningsbranschen

Förtroendet för revisorer, redovisningskonsulter och skatterådgivare är fortsatt starkt och har dessutom ökat under det senaste året.

Några av våra supernöjda Blikk-kunder

JDG revision
JDG revision
Elite Accounting
Mero Rekrytering