Projektekonomi

Säg hejdå till förlusttyngda projekt. Med Blikk kan du ta kontroll över projektekonomin, öka lönsamheten samt underlätta och förbättra uppföljningen, i varje projekt!
Projektekonomi

Underlätta budgetering och uppföljning av dina projekt

  • Full koll på projektekonomin
  • Samla artikeltyper som fast pris och arbetad tid, eller leverantörsfakturor och kvitton, under egna kalkylposter för god överblick av alla intäkter och kostnader i ett projekt
  • Budgetera på kalkylposter
  • Hämta bokförda värden direkt från de vanligaste ekonomisystemen (Fortnox, Visma eEkonomi och Björn Lundén) eller bokföringsverifikat via SIE-fil

Samla artikeltyper i kalkylposter

Med Blikk blir det enklare än någonsin att få koll på ekonomin i dina projekt. Genom att omgruppera artikeltyper för intäkter och kostnader – tex fast pris och arbetad tid eller leverantörsfakturor och kvitton – till egna kalkylposter får du en god överblick av alla intäkter och kostnader i ett projekt, vilket förenklar budgetering och uppföljning. För att underlätta det administrativa arbetet kan du välja vilka kalkylposter som ska finnas med i alla projekt och vilka som aktivt måste läggas till.
Kalkylposter
Projektbudgetering

Underlätta projektbudgeteringen

Ett robust budgetunderlag är essentiellt för att nå finansiell framgång i dina projekt. I Blikk har du därför möjlighet att sätta en budget på varje kalkylpost. Varje gång du redigerar eller ändrar budgeten skapas en ny budgetversion. Du kan dessutom komplettera budgetunderlaget med en beskrivning och kommentarer.

Hämta bokförda värden

En annan stor fördel med Blikk är att du har möjlighet att importera bokförda värden som läggs in direkt på de olika kalkylposterna. Importen av data kan göras från ert ekonomisystem (Fortnox, Visma eEkonomi, Björn Lundén) eller bokföringsverifikat via SIE-fil.
Importera bokförda värden
Projektuppföljning

Förbättra projektuppföljningen

Att kunna följa upp det ekonomiska utfallet är essentiellt för att kunna maximera lönsamheten och dra nyttiga lärdomar inför framtida projekt. I Blikk har du därför möjlighet att följa upp utfallet på respektive kalkylpost samt göra olika jämförelser mellan budget, utfall och det bokförda värdet.

Vill ditt företag dra nytta av projektekonomi i Blikk?

redovisningsbranschen trender

WEBBINARIE

Lär dig mer om projektekonomi i Blikk

I detta kostnadsfria webbinarie får du bland annat lära dig mer om Blikks nya och förbättrade projektekonomi-funktion.

peter bergkvist tromb

CASE

Tromb

”Blikk frigör tid som vi kan lägga på att analysera och förstå vad vi behöver göra för att förbättra lönsamheten för hela verksamheten.”

resursplanering

BLOGG

Så lyckas du med uppföljningen av dina projekt

Här berättar vi mer om hur du lyckas med projektuppföljningen.