Från manuell hantering till sömlöst flöde med Blikk KYC & AML

Från manuell hantering till sömlöst flöde med Blikk KYC & AML

När den smålandsbaserade ekonomibyrån Actis Revision & Redovisning skulle implementera en digital lösning som underlättar efterlevnaden av penningtvättslagen föll valet på Blikks molnbaserade KYC och AML-lösning. Ett beslut man är väldigt nöjda med.

– Nu slipper vi tidskrävande arbete i Word och Excel, och kan istället arbeta i ett sömlöst flöde under hela KYC och AML-processen, säger Linnéa Park Lindahl, Auktoriserad Revisor på Actis Revision & Redovisning.

 

Tröttnade på manuellt arbete

Tidigare arbetade Actis med Word och Excel-filer för att upprätta allmänna riskbedömningar och kundkännedomar, vilket var både tids- och energikrävande.

– Vi vill lägga mindre tid på administration och mer tid på våra kunder. Att sköta KYC och AML-arbetet i Word och Excel krävde mycket manuellt arbete som stal tid från våra kunder, samtidigt som det ökade risken för att något glömdes bort, säger Linnéa Park Lindahl och fortsätter:

– Men nu när vi använder Blikks KYC och AML-lösning får vi en mer standardiserad lösning och ett smidigare arbetsflöde hela vägen från allmän riskbedömning till kundkännedom och bevakning.

 

Samlar alla funktioner i ett system

Sedan ett år tillbaka använder Linnéa och hennes kollegor på Actis byråstödet Blikk Byrå för att hålla koll på sina kunder och bevakningslistor samt sköta tidrapporteringen, följa upp viktiga nyckeltal och dela dokument med sina kunder via den kostnadsfria partnerportalen.

När byråstödet nu utökas med en molnbaserad KYC och AML-lösning samlar de ännu fler funktioner på ett och samma ställe.

– Vi är mycket nöjda med Blikk Byrå och ser många fördelar med att samla ännu en viktig funktion i samma system. Det gör att vi slipper tidskrävande dubbelarbete i flera program och kan lägga mer tid på våra kunder, säger Linnéa Park Lindahl.

 

Smidigt flöde och god överblick

Actis har upprättat en allmän riskbedömning och börjat göra kundkännedomar i Blikk KYC & AML, vilket varit en positiv upplevelse.

– Vi upplever att modulen är lika användarvänlig som systemet i övrigt och uppskattar att riskfaktorerna från den allmänna riskbedömningen ärvs ner till kundkännedomen, säger Andreas Petersson, Redovisningskonsult på Actis Revision & Redovisning.

– Det känns även tryggt att systemet gör automatiska kontroller mot PEP- och sanktionslistor, både under KYC-processen och vid den löpande bevakningen, fyller Linnéa i och avslutar:

– Utöver det smidiga arbetsflödet upplever vi att dashboarden och KYC-listan ger oss en god överblick av KYC och AML-arbetet.

Upptäck fördelarna med Blikk KYC & AML!

Våra kunder har ordet

”Efter implementeringen av Blikk har vi kunnat minska ner på antalet program, vilket har lett till stora tid- och kostnadsbesparingar.”

– Helena Wackt, Diem Ekonomibyrå, användare av Blikk Byrå

”Blikk är lätt att använda! Vi har en hel del medarbetare med begränsad teknikvana, men även för dem går det bra att tidrapportera via Blikks mobilapp.”

– Henrik Haltorp, InduMate Karlstad, användare av Blikk Pro

"Att kunna arbeta i ett sömlöst flöde med offerter, tidrapportering och ekonomisk uppföljning underlättar verkligen för oss."

– Christophe Mourou, Integration Design, användare av Blikk Pro

”Med Blikk sparar vi massor av värdefull tid. Vårt förra affärssystem var alldeles för tungarbetat och tidskrävande.”

– Maria Mogensen, Rockstore Engineering, användare av Blikk Business

”Tack vare Blikks partnerportal kan vi dela dokument och viktiga handlingar med våra kunder på ett snabbt och smidigt sätt!”

– Nicklas Paulsson, Qrev, användare av Blikk Byrå

Relaterade artiklar

Projektmetoder

BLOGG

Ekonomibyrån om Blikk KYC & AML: ”Underlättar vår vardag”

”När Blikk Byrå nu utökas med en KYC-lösning som uppfyller våra behov slipper vi tidskrävande arbete i flera system.”

Daniel-linsten-JDG Revision

BLOGG

Nu lanseras Blikk KYC & AML för alla användare

Nu finns Blikks molnbaserade KYC & AML-lösning tillgänglig för alla användare i Blikk Byrå och Blikk Byrå Free.

Jobba med projektplanering

BLOGG

Vad är KYC? Vi reder ut alla frågetecken

KYC är ett begrepp som förekommer allt oftare inom näringslivet. Men vad betyder det egentligen?