5 knep: Så kan du gå på semester utan stress

semester

Ledigheten närmar sig för många av oss. Den sista tiden före semestern brukar kännas stressig på jobbet, det är så mycket man ska hinna färdigt! Här är några knep som hjälper dig att checka ut och gå på ledighet i lugn och ro.

Vem har inte jobbat ”in i kaklet” och sedan behövt första semesterveckan för att återhämta sig?
Med några enkla förändringar kan du få bättre överblick, stryka orosmoment och börja varva ner istället.

Sätt rimliga mål

Skriv en att-göra-lista med de arbetsuppgifter du ska klara av före ledigheten. Var lite snäll mot dig själv! Det är ingen bra idé att försöka bocka av allt som blivit liggande de senaste månaderna. Tips: ta hjälp av en kollega att prioritera. Delegera jobb om det behövs, eller planera in dem efter ledigheten.

Använd gärna Uppgifter i Blikk där du får en tydlig överblick över egna uppgifter, delegerade och avslutade – alla samlade på ett ställe.

Lös stressmoment

Vad skulle kunna störa semesterlugnet? Gör upp om allt från vem som vattnar blommorna på kontoret till vem som fakturerar vad. Med Blikks resursplanering kan ni enkelt planera all ledighet, ni får koll på samtliga semesterveckor samtidigt som ni kan checka av att jobben blir klara i tid – allt i samma system. Städa också undan aktuell admin: Se till att tidrapportera samt gå igenom kvitton och utlägg så att ingen jagar dig med det.

> Att tänka på när du ska fakturera själv

Jobba gemensamt i molnet

Just nu jobbar många hemifrån, och många företag har korttidspermitterat sin personal, vilket kan innebära deltidsjobb. Struktur och överblick är viktigare än någonsin. Använd ett molnbaserat system där ni kan samarbeta smidigt och effektivt – som att planera inför semestern, dela checklistor, stämma av och få koll på ekonomin i era projekt.

Vad händer efter ledigheten?

Om du hinner: Korta startsträckan och minska stressen genom att planera vad som ska göras när du kommer tillbaka efter semestern – som projektplanering, uppgifter, offerter och möten. Att få koll på vad som väntar ger en känsla av lugn. Det kanske räcker med att du sätter dig någon timme och börjar titta framåt.

Out-of-office!

Visst är det en härlig känsla: att slå på sin out-of-office och prata in ett nytt mobilsvar om att du är på semester. Nu börjar ledigheten på riktigt! Glöm inte att meddela kunder och kontakter om var de kan vända sig vid brådskande ärenden.

Blikks busenkla bonustips!
Starta semestern en onsdag och kom tillbaka en onsdag. Då får du en lättsammare sista vecka och en mjukstart första jobbveckan.

Trevlig semester!

Upptäck fördelarna med Blikk!

Relaterade artiklar

Projektmetoder

BLOGG

Dags för semester – så loggar du ut från distansjobbet

Då reser vi oss från hemmakontoret och går på semester. Men hur får man den rätta ledighetskänslan när man jobbat hemifrån?

Jobba med projektplanering

BLOGG

Sommarlyssna: 8 underhållande poddar för företagare

Förena lust med nytta i sommar. Lyssna på en roande podd som samtidigt gör dig lite smartare. 

Webbinarier

BLOGG

Tips för att slippa jobbångesten i sommar

Semestern ska vara en tid för vila, men många har svårt att släppa jobbet. Här är tipsen som hjälper dig att slappna av.

Några av våra supernöjda Blikk-kunder

JDG revision
Rockstore Engineering
Elite Accounting
Mero Rekrytering