Vi på Blikk – William Jonsson frontendutvecklare

Säg hej till William Jonsson som jobbar som frontendutvecklare här på Blikk!

Kan du berätta lite mer om dig själv?
Jag är 23 år och bor tillsammans med min flickvän I centrala Piteå. Jag jobbar främst med frontendutveckling här på Blikk och innan det så läste jag data på Luleå tekniska universitet i 2 år.

Vad sitter du och jobbar med just nu?
– Just nu sitter jag och bygger startsidan i Blikk Business, den fungerar lite som ett intranät där man kan få en snabb överblick över vad som händer inom företaget. Det finns bl a ett nyhetsflöde där användarna själv kan lägga upp inlägg eller rutiner som man vill att sina kollegor ska ta del av. Här får du också aviseringar så att du ser vad som behöver göras i Blikk.

Har du någon favoritfunktion i Blikk som du vill dela med dig av?
– Jag har alltid uppskattat tidrapporteringen som är enkel och smidig, sedan går det också att tidrapportera via mobilappen. Man kan dela upp sin arbetsdag på olika ordrar, aktiviteter och sedan få en översikt av all nedlagd tid då jobbet är klart.

Är det någon särskilt som du tar mycket inspiration från just nu?
– Mina medarbetare är nog min största inspiration, de är fyllda av energi och strävar alltid högt. Då jag är ganska ny inom branchen så har jag verkligen lyfts av att ha kollegor som alltid vill lära mig och hjälpa till för att jag ska utvecklas så bra som möjligt.

Finns det något tips och råd som du vill ge till unga tjejer och killar som är nyfikna på programmering?
– För mig så började det med att jag var väldigt intresserad av data i helhet och började kolla på videor där man kunde göra sina egna små projekt. Det finns hur mycket som helst att titta på och lära sig av online. Jag tror att programmering passar alla som gillar att lösa problem och utmana sig själv med att ständigt lära sig mer. Det är också viktigt att kunna ta in nya grejer på ett effektivt sätt och inte vara rädd för att lära sig nytt.

Vill du vara med på Blikks resa?

Vi är ständigt på jakt efter nya talanger som vill ansluta till vårt team. Spana in våra lediga tjänster – kanske finns det något som passar just dig!