Vi på Blikk – Alexander Bergström utvecklare

Säg hej till Alexander Bergström, utvecklare hos oss på Blikk.

Kan du berätta lite mer om dig själv?
-Jag är 23 år gammal och bor i centrala Piteå. Som utvecklare här på Blikk har jag stort fokus på design och styling för att ge användaren en så bra upplevelse som möjligt.

Vad sitter du och jobbar med just nu?
-Just nu sitter jag och jobbar med resursplaneringen i Blikk. Den är för tillfället i BETA-stadie så jag arbetar med generella förbättringar som ska göras innan vi släpper den fullständiga versionen, bland annat prestanda.

Vilken är din favoritfunktion i Blikk som du vill dela med dig av?
-Det är svårt att bara välja en. Jag tror att projekttavlan och resursplaneringen tar delad första plats! Projekttavlan är nog den mest användbara funktionen i mitt egna vardagliga arbete. Den ger en riktigt bra översikt för vad som pågår just nu i realtid och vad som finns kvar att göra. Det är också mycket enkelt att tidrapportera på de uppgifter man jobbar med genom starta och stoppa klockan på en uppgift.

Resursplaneringen är perfekt för att planera och dela upp arbetet som ska göras på en order eller affärsmöjlighet. Den ger en tydlig översikt för hur företagets resurser är planerade och om man kanske kan planera in mer eller om någon är överbokad.

Är det något särskilt som du tar mycket inspiration från just nu, utvecklingsmässigt?
-När det kommer till design så brukar jag använda Pinterest och andra liknande sidor för att bli inspirerad. Jag sitter ofta på YouTube och kollar på videor om t.ex. design, styling, olika ramverk för javascript och annat. Där finns hur mycket som helst att bli inspirerad av!

Har du några tips och råd till unga tjejer och killar som vill börja programmera?
-Om man är nyfiken på att börja programmera skulle jag nog säga att det är viktigast att ta det i sin egna takt och inte fokusera så mycket på vad man programmerar. Ta små steg och börja skriva kod helt enkelt. Jag började programmera efter att jag spelat ett datorspel där man genom ett gränssnitt kunde bygga sina egna världar, och jag blev nyfiken på hur det fungerade i bakgrunden. Till slut hade jag skapat mitt första program som skrev ut ”Hello World” i en svart ruta på datorn. Sen ska man komma ihåg att det finns oändligt med resurser på nätet för att lära sig programmera. Jag besöker själv sidor som Stackoverflow dagligen för att ta hjälp av andra programmerare.

Vill du vara med på Blikks resa?

Vi är ständigt på jakt efter nya talanger som vill ansluta till vårt team. Spana in våra lediga tjänster – kanske finns det något som passar just dig!