Välkommen Viktor!

 

Hösten har verkligen kick-startat här på Blikk! Vi fortsätter växa och vi är väldigt glada över att kunna välkomna Viktor till vårt utvecklingsteam.

Hej Viktor, kan du berätta lite mer om dig själv?
-Viktor Olsson heter jag, är 25 år gammal och utbildad till systemutvecklare. Så länge jag kan minnas har jag alltid haft ett stort intresse för IT och problemlösning vilket alltid har varit en stor del av min vardag. Programmering för mig är min hobby just för att det är så brett, det är utmanande, det kommer alltid nya tekniker och det är så kul att kunna gå från en idé till att kunna göra det i praktiken och få det synligt i en applikation.

Vad har du gjort innan du kom till Blikk?
-Innan jag kom till Blikk jobbade jag som it-tekniker. Och utöver jobbet läste jag till utvecklare.

Vilka är dina förväntningar inför att jobba på Blikk?
-Mina förväntningar på jobbet är att ta mig an utmaningar, mycket problemlösning och rolig nyutveckling. Och att jag ska bidra med positivitet, stabila lösningar, goda idéer och att jag själv ska utvecklas massor som utvecklare.

Har du några tips och råd till unga tjejer och killar som är nyfikna på programmering?
-Du behöver inte vara ett mattegeni eller hjärnkirurg för att lära dig programmering. Det man måste göra är att lägga ner tid, övning och engagemang. Man behöver inte heller sitta vid en dator 100% av tiden som man lär sig att utveckla. Läs böcker om olika programmeringsspråk och historien bakom dem. Det finns även bra podcasts att lyssna på! Mitt viktigaste tips är; ge inte upp. Man kommer att fastna, och då är det viktigt att man inte ger upp utan ger allt för att lösa problemet.

 
 

Vill du vara med på Blikks resa?

Vi är ständigt på jakt efter nya talanger som vill ansluta till vårt team. Spana in våra lediga tjänster – kanske finns det något som passar just dig!