Välkommen Adam!

Välkommen Adam

Säg hej till Adam Eriksson, vår nya stjärna i utvecklarteamet. Adam började praktisera hos oss för två månader sedan och visade sig snabbt vara full av talang och ambition, vilket nu har resulterat i att han förstärker vårt team på heltid. Varmt välkommen Adam!

 

Kan du berätta lite mer om dig själv?

– Jag är en 22-årig kille som är född och uppväxt i Piteå. Sport och träning har alltid varit en stor del av mitt liv, inte minst hockey. Jag började spela hockey som 6-åring och lyckades ta mig upp till Piteås A-lag, innan jag var tvungen att lägga skridskorna på hyllan till följd av en ryggskada. När jag inte tränar spenderar jag fritiden med mina vänner.

 

Vad har du gjort innan du kom till Blikk?

– På gymnasiet utbildade jag mig till målare och arbetade sedan som det i ett år. Jag insåg däremot snabbt att det inte var något som jag ville göra i resten av livet och bestämde mig därför att utforska mitt intresse för programmering.

 

Hur väcktes ditt intresse för utveckling och programmering?

– Det började under tonåren då jag spelade ett datorspel där det fanns möjlighet att göra ändringar med hjälp av kod och därigenom påverka vad man kunde göra i spelet. Jag blev fascinerad av möjligheten att skapa något nytt och användarbart, vilket väckte mitt intresse för utveckling.

 

Hur lärde du dig att programmera?

– Redan under gymnasiet så började jag titta på Youtube-filmer om hur jag skulle gå tillväga för att lyckas inom systemutveckling. Det finns många filmer där folk inom branschen förklarar vilken kunskap som behövs och i vilken ordning man ska lära sig allt. Eftersom jag alltid haft ett öga och intresse för design landade jag, efter lite research, i att front end-utveckling var det jag ville göra. Efter gymnasiet gick jag programmering på Komvux men lade kodningen på hyllan ett tag innan jag påbörjade min praktik på Blikk.

 

Vilka är dina förväntningar inför din fortsatta resa på Blikk?

– Jag är väldigt entusiastisk över att fortsätta min resa på Blikk och ser fram emot att få ta del av den tekniska kunskap och expertis som finns inom bolaget. Jag förväntar mig att få utvecklas som programmerare och utmana mig själv genom att arbeta på olika projekt.

Vill du vara med på Blikks resa?

Vi är ständigt på jakt efter nya talanger som vill ansluta till vårt team. Spana in våra lediga tjänster – kanske finns det något som passar just dig!