Marias bästa tips till företag som ska implementera Blikk

Tips till företag som ska implementera Blikk

Att implementera ett nytt system kan till en början kännas överväldigande. Det är inställningar som ska göras, arbetssätt som ska sättas och medarbetare som ska informeras. Här delar vår implementationskonsult Maria med sig av sina bästa tips till företag som är i färd med att börja använda Blikk!

 

Fyra tips för en lyckad implementation

Som nämnts inledningsvis kan det kännas överväldigande när man är i färd med att börja använda ett nytt system. Med rätt förberedelser går det däremot som en dans på rosor. Här är Marias bästa tips för att lyckas med implementationen av Blikk:

 

1. Sätt upp tydliga mål

För att få ut mesta möjliga av systemet är det viktigt att sätta upp tydliga mål. Fundera därför på vad ni vill uppnå på kort och lång sikt, samt vad och hur ni vill att medarbetarna inom organisationen ska rapportera i systemet. Beroende på vad man har för roll kan det vara relevant att rapportera olika saker.

 

2. Fundera över antalet användare

Förutom att sätta upp tydliga mål är det fördelaktigt att fundera över hur många användare ni behöver och vad de ska ha för licenser i systemet. Det finns möjlighet att välja mellan flera olika licenser, beroende på den roll som användaren har i företaget. 

Vissa lägger upp alla användare på en gång medan andra vill börja med några stycken som testar och utvärderar. Här finns det inga rätt eller fel, men det är däremot bra om alla användare har korrekta inställningar innan de bjuds in i systemet. 

 

3. Hitta rätt struktur och arbetssätt

Blikk är ett omfattande system med mycket flexibilitet. En av de allra viktigaste sakerna under uppstartsperioden är därför att hitta den struktur och det arbetssätt som passar bäst för just ert företag. Genom att vara noggrann med grundinställningarna underlättar ni det fortskridande arbetet med tidrapporter, projekt och fakturor

 

4. Informera organisationen

Möjligheten att rätt sorts information och data landar i Blikk ökar markant om rapportörerna både får en bra bild om hur de ska rapportera, såväl som varför de ska rapportera. Se därför till att informera medarbetarna om varför ni ska börja använda ett nytt system och vilka fördelar det kommer att medföra. Utbilda dem även i hur de ska använda systemet.

 

Ta hjälp av Blikk

Som du säkerligen märkt är det viktigt att göra rätt grundinställningar och hitta det rätta arbetssättet för att kunna få ut mesta möjliga av systemet. I de flesta fall kan det vara bra att ta hjälp av våra kunniga implementationskonsulter, för att ni på ett tidseffektivt sätt ska kunna göra rätt inställningar och bygga upp det bästa arbetsflödet för ert företag. Vi erbjuder både grundkurser och rådgivning!

Upptäck fördelarna med Blikk!

Relaterade artiklar

Jobba med projektplanering

BLOGG

3 användare berättar hur Blikk underlättar deras vardag

Här berättar tre av våra användare hur de använder Blikk i vardagen för att minska sin administration, spara tid och öka lönsamheten!

Projektmetoder

BLOGG

Trött på krånglig admin? Här är tekniken som ger dig stenkoll

De negativa effekterna av omodern teknik och krångliga system kan bli stora. Så här får du dina projekt att flyta på smidigt, utan förlorade intäkter.

Tidrapportering

BLOGG

Att tänka på när du ska fakturera själv

Faktureringen är ett av de viktigaste momenten i ett företag. Här delar vi med oss av en handfull tips till dig som ska sköta företagets fakturering på egen hand!

Några av våra supernöjda Blikk-kunder

JDG revision
Rockstore Engineering
Elite Accounting
Mero Rekrytering