5 tips för dig som ska vara ledig under sportlovet

Ledig under sportlov

Snart går barnen på sitt efterlängtade sportlov. I samband med detta är det även många föräldrar som brukar passa på att ta ledigt från jobbet. Tillhör du en av dem som planerar att vara ledig under barnens sportlov, rekommenderar vi dig att spana in dessa tips!

 

Så förbereder du dig inför sportlovsledigheten

Inför ledigheten finns det en hel del saker som är viktiga att ta tag i. Nedanför hittar du en handfull tips som underlättar förberedelserna och säkerställer att du kan njuta av ledigheten fullt ut:

 

1. Ansök om ledighet

Det allra första du bör göra är såklart att höra med din arbetsgivare om du kan vara ledig under sportlovsveckan.

Med Blikk kan du enkelt göra en ledighetsansökan. Attestansvarig får då en notis och kan godkänna eller neka din ansökan. När din ansökan besvarats får du en notis och kan se huruvida den godkänts eller nekats.

 

2. Meddela dina medarbetare och kunder

Om din ledighetsansökan blir godkänd kan det vara bra att meddela dina medarbetare och kunder att du kommer vara borta. På så sätt har dem möjlighet att återkomma med eventuellt brådskande frågor och ärenden.

> Dags för semester! Så loggar du ut från distansjobbet

 

3. Gör en prioriteringslista

För att kunna njuta av ledigheten fullt ut är det viktigt att slutföra alla brådskande arbetsuppgifter. Använd gärna uppgiftstavlor i Blikk för att få en god överblick av dina pågående och kommande uppgifter. Jobba med etiketter och slutdatum för att göra en prioriteringslista. Stäm även av med din chef och ditt team så att ni är överens om att du färdigställt det du ska innan ledigheten.

 

4. Beta av administrativa uppgifter

Förutom att slutföra brådskande arbetsuppgifter, kan det även vara fördelaktigt att beta av admin. Se till att tidrapportera och gå igenom dina kvitton och utlägg. I samband med detta kan du också gå igenom mejlinkorgen, svara på alla viktiga mejl samt sätta upp ett autosvar där du informerar om ledigheten.

> 9 tips för en smidigare utläggshantering

 

5. Stäng av notiser på mobilen

För att inte bli störd under sportlovsaktiviteterna bör du stänga av mejlnotiserna på mobilen. Annars är det lätt hänt att du börjar kolla och svara på arbetsrelaterade mejl.

 

Underlätta planeringen med Blikk

Struktur och överblick är essentiella faktorer för att lyckas med såväl ledighets- som projektplaneringen. Med Blikks molnbaserade affärssystem kan du samla flera av företagets viktiga funktioner på ett och samma ställe, vilket bland annat förbättrar er projektplanering, resursplanering och tidrapportering!

Upptäck fördelarna med Blikk!

Relaterade artiklar

Projektmetoder

BLOGG

Så fixar du företagets semesterplanering – utan sura miner

är sommaren ska planeras är det många viljor som ska mötas med företagets behov, men med rätt teknik och rätt metoder kan alla bli nöjda.

Jobba med projektplanering

BLOGG

5 tips för att minska betalningstiderna och öka intäkterna

Här delar vi med oss av en handfull tips som hjälper dig att minska betalningstiderna och öka lönsamheten!

Tidrapportering

BLOGG

Så blir medarbetarens tidrapport till värdefull affärsnytta

Tidrapportering ger dig som ledare koll på medarbetarnas prestationer, men skapar också bättre förutsättningar för välmående.

Några av våra supernöjda Blikk-kunder

JDG revision
Rockstore Engineering
Elite Accounting
Mero Rekrytering