Så effektiviserade företagen sin tidshantering

Tidshantering

Att planera och få ut så mycket som möjligt av sin tid är en utmaning för dem allra flesta. Här berättar tre företagsledare om vilka utmaningar de upplevt och hur de lyckats effektivisera sin tidshantering med hjälp av Blikk!

 

Svårt att hålla koll på tiden

För många företagsledare är det utmanande att bilda sig en uppfattning om hur dem och deras medarbetare spenderar sin tid. Något som många gånger grundar sig i bristfällig tidrapportering och riskerar att leda till problem med framtida projektplanering, faktura- och löneunderlag samt uppföljning.

Marcus Törnell, affärsutvecklare och delägare på reklambyrån Beegleton, har själv upplevt denna problematik när han och hans medgrundare Carl bestämde sig för att växla upp tillväxttakten i deras företag.

– När vi började anställa fler medarbetare, utöka vårt tjänsteutbud och arbeta med löpande uppdrag blev det svårare att hålla koll på vår tid och beläggningsgrad. Vi saknade dessutom ett enhetligt arbetssätt eftersom alla skötte sin tidredovisning på olika sätt, berättar Marcus.

Marcus Törnell - Beegleton

Marcus Törnell, affärsutvecklare och delägare på Beegleton

Denna bild delas även av företagsledare inom andra branscher.

– Initialt arbetade vi med diverse Excel-filer för att hålla koll på vår tid. Problemet med detta var att alla anställda hade sina egna arbetssätt samtidigt som det var svårt att kontrollera vilka uppgifter som var aktuella. Det kunde därför hända att fel belopp och timmar fakturerades, säger Per Berggren, vd på teknikkonsultbolaget Stål Engineering.

Per Berggren - Stål Engineering

Per Berggren, vd på Stål Engineering

Läs mer: Så underlättar du tidrapporteringen för dina anställda

 

Samla flera viktiga funktioner i ett system

Genom att samla företagets stödfunktioner i Blikk kan företagsledare arbeta i ett sömlöst affärsflöde och få full koll på tidredovisning, projekt- och resursplanering samt uppföljning av viktiga nyckeltal. För många blir det således ett viktigt verktyg för att säkerställa en effektiv tidshantering i alla delar av verksamheten.

Henrik Haltorp, vd och projektledare på industriserviceföretaget InduMate, beskriver hur Blikk har blivit en naturlig del av deras vardag.

– Vi är två personer som sitter på kontoret och planerar alla arbeten. När vi får in ett nytt jobb skapar vi ett projekt i Blikk och lägger till de medarbetare som ska utföra arbetet. Alla våra mekaniker som arbetar på plats hos kunderna rapporterar sedan hur mycket tid de har lagt på projekten och redovisar även eventuella utlägg, förbrukningsmaterial och resor som ska faktureras vidare till kund eller ersättas på deras lön, berättar Henrik och fortsätter:

– När tid, resor och utlägg har rapporterats sammanställer vi på kontoret färdiga löne– och fakturaunderlag som skickas till vår redovisningsbyrå för vidare hantering.

Henrik Haltorp, vd och projektledare på InduMate

Läs mer: Uppnå dina mål med enkel projektplanering

 

Effektivisera din tidshantering med Blikk

Upptäck hur Blikk kan hjälpa just dig och ditt företag att få bättre koll på tiden. Du kommer snabbt märka hur tidredovisningen och den tillhörande administrationen går från timmar till minuter när du slipper jaga in tidssedlar, kvitton och rätt underlag inför faktureringen och lönekörningen.

Eftersom allt finns samlat i ett system kan du dessutom analysera hur du och dina kollegor spenderar er tid och därigenom få värdefulla insikter som hjälper dig att effektivisera arbetssätt och rutiner samt öka lönsamheten!

Upptäck fördelarna med Blikk!

Våra kunder har ordet

”Blikk är lätt att använda! Vi har en hel del medarbetare med begränsad teknikvana, men även för dem går det bra att tidrapportera via Blikks mobilapp.”

– Henrik Haltorp, InduMate Karlstad, användare av Blikk Pro

”Efter implementeringen av Blikk har vi kunnat minska ner på antalet program, vilket har lett till stora tid- och kostnadsbesparingar.”

– Helena Wackt, Diem Ekonomibyrå, användare av Blikk Byrå

"Att kunna arbeta i ett sömlöst flöde med offerter, tidrapportering och ekonomisk uppföljning underlättar verkligen för oss."

– Christophe Mourou, Integration Design, användare av Blikk Pro

”Med Blikk sparar vi massor av värdefull tid. Vårt förra affärssystem var alldeles för tungarbetat och tidskrävande.”

– Maria Mogensen, Rockstore Engineering, användare av Blikk Business

”Tack vare Blikks partnerportal kan vi dela dokument och viktiga handlingar med våra kunder på ett snabbt och smidigt sätt!”

– Nicklas Paulsson, Qrev, användare av Blikk Byrå

Relaterade artiklar

Projektmetoder

BLOGG

7 tips för en lyckad tidsplanering i dina projekt

Här delar vi med oss av sju konkreta tips som hjälper dig att lyckas med tidsplaneringen i dina kommande projekt.

Projektplanering

BLOGG

5 tips för en smidigare tidrapportering som hantverkare

Här delar vi med oss av en handfull tips som förenklar och förbättrar tidrapporteringen för dig som hantverkare.

Jobba med projektplanering

BLOGG

7 goda anledningar att digitalisera företagets kvittohantering

Här är alla anledningar du behöver för att övertyga företagsledningen om att digitalisera er hantering av kvitton.