Succé för norrbottniskt affärssystem – blir eget bolag

FORM1 storsatsar nu på sitt affärssystem Blikk och bildar ett eget bolag med egen vd.

– Med bakgrund av den positiva utvecklingen vi haft på senare tid är det nu läge att ta det här steget, säger Mikael Gramer, vd för FORM1 i Piteå. Jag är mycket glad över att vi lyckats rekrytera Niklas Gustafsson som vd för Blikk AB. Vi räknar också med att Blikk kommer att behöva rekrytera mer personal inom kort.

Niklas kommer närmast från SpeedLedger, som är marknadsledare på molnbaserad bokföring i Sverige, och han har lång erfarenhet av ledande befattningar. Från samma företag kommer även Rickard Palo som anställts som försäljningschef.

Det har tagit nära fem år med över 10 000 utvecklingstimmar att utveckla affärssystemet Blikk, ett molnbaserat system för små och medelstora företag som ger dem total kontroll över ekonomin och förenklar administrationen.  Hittills är det ett hundratal företag som använder systemet, men nu räknar de ansvariga med att lägga in en högre växel.

Utveckling i samarbete kunderna

-Vi är övertygade om att vår lösning är den bästa för företag och är byggt för att klara kraven inom många vitt skilda branscher, säger Mikael Gramer. Blikk har utvecklats i nära samarbete med kunderna, för att samla all administration i ett och samma system och samtidigt göra administrationen papperslös. Blikk är integrerat med flera marknadsledande bokföringsprogram, bland annat Fortnox och Visma och har ett nära samarbete med flera ekonomi- och redovisningsbyråer.

Fler medarbetare

Siktet är i första hand inställt på den svenska marknaden. Flera företag i norra Sverige använder idag Blikk:s system, t ex Lindbäcks Bygg, Älvsbyhus, Arctic Group, Fjärrtek, Ricoh och WPS liksom en rad mindre företag inom många olika branscher. Men systemet har även förvärvat många kunder på riksmarknaden.

Blikk kommer liksom FORM1 att ha sitt säte i Piteå.

– Vi kommer behöva rekrytera mer personal, framför allt inom sälj och kundtjänst för att möta den stora efterfrågan, säger Niklas.

Upptäck fördelarna med Blikk!