Så slapp konsultbolaget krånglig administration

Så slapp konsultbolaget krånglig administration

Gravity hittade hem med affärssystemet Blikk. Här kan de i realtid följa upp sina projekt och sköta all administration.

– Blikk är det smidigaste systemet jag har jobbat i under mina 15 år i branschen, säger Ivi Badri, storkökskonsult.

Konsultbolaget Gravity startade i liten skala 2017 och har sedan dess vuxit rejält. I dag arbetar deras 17 konsulter inom verksamhetsområdena arkitektur, storkök och fastighetsförvaltning. De har spännande projekt på gång runt om i landet – skolor, simhallar, laboratorier och tillagningskök är bara några exempel.

Gravity har från start varit fast beslutna om att skapa ett hållbart bolag där tiden inte försvinner i administration.

– När vi startade var det flera av oss som jobbat i större bolag där vi såg att stödfunktioner som ekonomisystem, redovisning och annat kunde vara en belastning som tog väldigt mycket tid. Därför bestämde vi oss för att försöka reducera bort allt som inte behövdes och hitta ett molnbaserat affärssystem som var lätt för oss och våra medarbetare att arbeta i, säger vd:n Staffan Ädelqvist och fortsätter:

– Efter att ha provat olika system kom vi i kontakt med Blikk för tre år sedan och valde att gå över till det, något vi är väldigt nöjda med.

Gravity - Miljöbild

 

Sköter all administration i Blikk

I dag sköter Gravity all administration i Blikk och använder i princip alla funktioner i systemet. Två funktioner som de uppskattar lite extra är rapport- och analysverktyget och verktyget för projekthantering.

– Som uppdragsansvarig tycker jag att det är skönt att kontinuerligt få en bild av vad medarbetarna har rapporterat in i de olika projekten. Jag kan även med ett klick skapa enkla rapporter där jag i realtid får veta hur mycket som är upparbetat i förhållande till en viss budget, vilket är viktigt när vi arbetar i stora projekt, säger Ivi, och Staffan fyller i:

– Vi använder oss även mycket av analysverktyget som fungerar lite som ett planeringsverktyg internt. Där får vi en bra överblick och kan exempelvis se hur vi bemannar olika uppdrag.

 

Snabb och kunnig support

Oscar Istam, arkitekt på Gravity, uppskattar enkelheten i att skapa fakturaunderlag som skickas direkt till det integrerade ekonomisystemet och den snabba supporten i Blikk.

– Blikk är väldigt användarvänligt, smidigt och vi har kunnat anpassa systemet efter våra behov. Dessutom har de en kanonbra support som svarar och löser problemet direkt, säger han.

Upptäck fördelarna med Blikk!

Våra kunder har ordet

”Blikk är lätt att använda! Vi har en hel del medarbetare med begränsad teknikvana, men även för dem går det bra att tidrapportera via Blikks mobilapp.”

– Henrik Haltorp, InduMate Karlstad, användare av Blikk Pro

”Efter implementeringen av Blikk har vi kunnat minska ner på antalet program, vilket har lett till stora tid- och kostnadsbesparingar.”

– Helena Wackt, Diem Ekonomibyrå, användare av Blikk Byrå

"Att kunna arbeta i ett sömlöst flöde med offerter, tidrapportering och ekonomisk uppföljning underlättar verkligen för oss."

– Christophe Mourou, Integration Design, användare av Blikk Pro

”Med Blikk sparar vi massor av värdefull tid. Vårt förra affärssystem var alldeles för tungarbetat och tidskrävande.”

– Maria Mogensen, Rockstore Engineering, användare av Blikk Business

”Tack vare Blikks partnerportal kan vi dela dokument och viktiga handlingar med våra kunder på ett snabbt och smidigt sätt!”

– Nicklas Paulsson, Qrev, användare av Blikk Byrå

Relaterade artiklar

Jobba med projektplanering

BLOGG

7 tips: Så blir dina agila projekt framgångsrika

Många av dagens projektledare anammar agila projektmetoder. Här berättar vi hur dina agila projekt blir lyckade.

Projektmetoder

BLOGG

Goda anledningar att digitalisera företagets kvittohantering

Här är alla anledningar du behöver för att övertyga ledningen om att digitalisera företagets kvittohantering.

Projektplanering

BLOGG

Byta affärssystem: 11 tips för ett lyckat systembyte

Här berättar vi mer om tecknen som tyder på att du bör byta affärssystem – och konkreta tips på hur du lyckas!