Så skapade industriservice-företaget tid för viktigare uppgifter

Så skapade industriserviceföretaget tid för viktigare uppgifter

För ett industriserviceföretag med uppdrag på flera orter är det viktigt att hitta smarta och enkla verktyg för administrationen. Med affärssystemet Blikk minskade InduMate administrationen och skapade tid för mer värdeskapande uppgifter.

InduMate är ett framåtriktat företag som tacklar traditionell industriservice med en modern attityd. I dag är de ett tiotal montörer som bistår den svenska basindustrin med allt från maskinunderhåll till smidesarbeten.

För ett företag som InduMate, som erbjuder ett brett tjänsteutbud och utför arbeten på flera orter, ställs det höga krav på en stabil administration.

– Vi arbetade initialt i ett annat system men upplevde att vi inte kom igång på det sättet vi hade önskat. Detta resulterade i att vi lade onödigt mycket tid på administrationen, säger Henrik Haltorp, vd och projektledare på InduMate och fortsätter:

– Vi testade Blikk kostnadsfritt under två veckor och fick en positiv upplevelse av systemet. Det var enkelt att använda och innehöll de funktioner vi efterfrågade.

Läs mer: Krånglig administration bidrar till att chefer byter jobb

 

Blikk erbjuder viktiga funktioner

InduMate använder bland annat funktioner som tidrapportering och projekthantering i Blikk. De skapar även sina faktura- och löneunderlag i systemet.

– Vi är två personer som sitter på kontoret och planerar alla arbeten. När vi får in ett nytt jobb skapar vi ett projekt i Blikk och lägger till de medarbetare som ska utföra arbetet. Våra montörer rapporterar sedan hur mycket tid de har lagt på projekten och redovisar eventuella utlägg, förbrukningsmaterial och resor som ska faktureras vidare till kund eller ersättas på deras lön, berättar Henrik Haltorp.

Henrik och hans kollegor uppskattar också att Blikk har en användarvänlig mobilapp som underlättar vardagen för montörerna ute på fältet.

– Vi har en hel del anställda med begränsad teknikvana, men även dem klarar av att tidrapportera samt redovisa utlägg och resor via mobilen, säger vd:n.

Läs mer: 9 tips för en smidigare utläggshantering

 

Affärsnytta på flera plan

Efter implementeringen av Blikk har InduMate kunnat lägga mer tid på värdeskapande uppgifter.

– Vår administration har minskat avsevärt vilket innebär att vi skapar tid för mer värdeskapande uppgifter. Då fakturaunderlagen kan sammanställas och skickas ut direkt efter att ett projekt är slutfört, minskar dessutom våra betalningstider samtidigt som kassaflödet blir bättre, avslutar Henrik Haltorp.

Läs mer: 5 tips för att minska betalningstiderna och öka lönsamheten

Upptäck fördelarna med Blikk!

Våra kunder har ordet

”Blikk är lätt att använda! Vi har en hel del medarbetare med begränsad teknikvana, men även för dem går det bra att tidrapportera via Blikks mobilapp.”

– Henrik Haltorp, InduMate Karlstad, användare av Blikk Pro

”Efter implementeringen av Blikk har vi kunnat minska ner på antalet program, vilket har lett till stora tid- och kostnadsbesparingar.”

– Helena Wackt, Diem Ekonomibyrå, användare av Blikk Byrå

"Att kunna arbeta i ett sömlöst flöde med offerter, tidrapportering och ekonomisk uppföljning underlättar verkligen för oss."

– Christophe Mourou, Integration Design, användare av Blikk Pro

”Med Blikk sparar vi massor av värdefull tid. Vårt förra affärssystem var alldeles för tungarbetat och tidskrävande.”

– Maria Mogensen, Rockstore Engineering, användare av Blikk Business

”Tack vare Blikks partnerportal kan vi dela dokument och viktiga handlingar med våra kunder på ett snabbt och smidigt sätt!”

– Nicklas Paulsson, Qrev, användare av Blikk Byrå

Relaterade artiklar

Projektplanering

BLOGG

Konsultföretaget om Blikk: ”En värdefull lösning när vi skalar upp”

Under 2022 började Scionova använda Blikk och har idag ett betydligt mer automatiserat administrationsflöde.

Jobba med projektplanering

BLOGG

Så fick teknikkonsulterna full koll på administrationen

Med affärssystemet Blikk fick konsulterna på Stål Engineering full koll på tid, projekt, faktura- och löneunderlag.

Projektmetoder

BLOGG

Prisade app-bolaget växlade upp med Blikk

Det prisbelönta techbolaget App Shack sparade både tid och pengar när de bytte fyra olika system mot affärssystemet Blikk.