Så ökade Mojodoo tillväxttakten: ”Blikk skapar tid för vår kärnverksamhet”

Teknikbolaget Mojodoo har inte ens funnits i två år – men har redan vuxit fram som en viktig aktör på sin marknad. Mycket tack vare att använda affärssystemet Blikk, som är ett smidigt och kostnadseffektivt sätt att lösa ett bolags administrativa uppgifter.

– Blikk löser allt vårt administrativa arbete, vilket gör att vi sparar mycket tid och kan fokusera helhjärtat på våra kunder, säger Magnus Gustafsson, en av Mojodoos grundare.

Företaget Mojodoo, som fokuserar på att skapa kundanpassade lösningar som är baserade på nutidens effektiva moln-ekosystem, har inte ens funnits i två år men har redan vuxit fram som en mycket eftertraktad spelare inom sitt expertområde och har i dag 15 anställda.

Och alla arbetar med att utveckla Mojodoos tjänster – att bygga nya IT-system och jobba externt mot deras kunder. Inte en enda medarbetare arbetar rent administrativt.

Mycket tack vare Blikk, som hjälper sina kunder att minska administrationen och skapa tid för viktigare uppgifter. Det smidiga affärssystemet har haft en viktig roll under Mojodoos snabba tillväxtresa då Magnus och hans kollegor från dag ett har kunnat fokusera fullt ut på kärnverksamheten.

– Vi har ingen ekonomiavdelning och ingen administrativ personal. I stället använder vi Blikk, som på ett effektivt sätt hjälper vår personal att ta hand om alla våra avtal och affärer, i ett enkelt system där de kan beskriva vad de gör och hur mycket tid de lägger på en viss uppgift eller ett projekt, säger Magnus Gustafsson och fortsätter:

– Med Blikks mobilapp kan våra medarbetare enkelt registrera utlägg samt göra ledighets- och sjukanmälningar. I slutet av månaden sammanställer vi kompletta löneunderlag som snabbt och smidigt skickas över till vårt lönesystem. Det ska bara fungera och med Blikk fungerar det otroligt väl.

Upptäck hur Blikk kan skapa tid för ditt företag – boka en gratis demo

Han är en av grundarna till Mojodoo och har själv jobbat inom IT-branschen i flera decennier och vet därmed att det är smidigare att använda Blikk än att lösa uppgifterna internt.

– All fakturering hanteras genom Blikk, liksom möjligheten att planera vårt arbete, att effektivisera våra resurser, vår tid och att administrera hela vår affär. Blikk ger oss möjligheten att göra det vi vill, vilket är att utveckla oss själva och det vi är bra på. Att arbeta för våra kunder och att alltid göra ett bra arbete för dem, säger Magnus Gustafsson.

Ni är ju själva experter inom IT och kundeffektiva systemlösningar. Skulle ni på så sätt inte kunna lösa den här biten själva?

­– Alltså, det är mycket smidigare att använda Blikk än att bygga det här affärssystemet ”inhouse”. Vi vill att alla våra medarbetare ska fokusera helhjärtat på våra kunder, inte jobba internt. Och Blikk är dessutom så bra och så prisvärda att det inte vore lönsamt att bygga ett liknande system själva. Du skulle bli förvånad över vilket funktionalitet som finns och vad vi betalar. Vi har 15 användare i systemet och det kostar bara några tusenlappar i månaden… Och då kan vi använda Blikk till alla våra administrativa uppgifter.

Ord som verkligen speglar Blikks vision, att skapa tid med hjärta. För genom att använda Blikk kan Mojodoo helhjärtat utveckla sig själva och sin affärsidé.

Att skapa tid för sina egna kunder.

– Vi använder Blikk Pro, vilket gör att vi samlar många funktioner på samma ställe och kan arbeta i ett sömlöst affärsflöde. Så vi har en tydlig översikt av hela vår affär, vilket ger oss både stor trygghet och kontroll. Systemet är molnbaserat och väldigt smidigt och effektivt. Några klick på telefonen och allt nödvändigt administrativt arbete är gjort för hela vår personalstyrka, fortsätter Magnus Gustafsson.

Prova ett enkelt sätt att skapa tid – boka en gratis demo av Blikk

Något som innebär att Mojodoo kan fortsätta fokusera på det som är viktigt för just dem och deras kunder.

Att hela tiden ligga i framkant i en snabbt växande IT-värld och därmed fortsätta erbjuda framgång, tillväxt och nya digitala lösningar för sina egna kunder.

Att fortsätta skapa nytta.

För som Magnus Gustafsson avslutningsvis konstaterar:

– Allt är så enkelt med Blikk. De är väldigt bra på sitt, och vi är väldigt bra på vårt. Vi drar vanligtvis iväg ungefär 15 fakturor i månaden och det tar oss 20 minuter. Blikk har gjort det enkelt att vara företagare. Säg att jag anställer tio nya medarbetare nästa år… det innebär inte en massa investeringar, bara att jag kommer utöka mina licenser lite. Så även om vi blir 150 anställda och omsätter över 150 miljoner kronor kommer vi fortsätta med dem.

– Och måste jag av någon anledning istället säga upp personal kommer jag då betala ett lägre pris, så det är väldigt flexibelt på det sättet. Nu har vi ett ekonomisystem som Blikk interagerar med och allt vi behöver i övrigt är en revisor som gör det komplexa ekonomijobbet. För dagjobbet, det sköter Blikk.

Upptäck fördelarna med Blikk!

Våra kunder har ordet

”Blikk är lätt att använda! Vi har en hel del medarbetare med begränsad teknikvana, men även för dem går det bra att tidrapportera via Blikks mobilapp.”

– Henrik Haltorp, InduMate Karlstad, användare av Blikk Pro

”Efter implementeringen av Blikk har vi kunnat minska ner på antalet program, vilket har lett till stora tid- och kostnadsbesparingar.”

– Helena Wackt, Diem Ekonomibyrå, användare av Blikk Byrå

"Att kunna arbeta i ett sömlöst flöde med offerter, tidrapportering och ekonomisk uppföljning underlättar verkligen för oss."

– Christophe Mourou, Integration Design, användare av Blikk Pro

”Med Blikk sparar vi massor av värdefull tid. Vårt förra affärssystem var alldeles för tungarbetat och tidskrävande.”

– Maria Mogensen, Rockstore Engineering, användare av Blikk Business

”Tack vare Blikks partnerportal kan vi dela dokument och viktiga handlingar med våra kunder på ett snabbt och smidigt sätt!”

– Nicklas Paulsson, Qrev, användare av Blikk Byrå