Så ökade IT-konsulterna debiteringsgraden med 20%

Så ökade IT-konsulterna debiteringsgraden med 20 procent

Det halmstadsbaserade IT-konsultbolaget ndit upplevde att de tappade bort debiterbara timmar varje månad. Efter att ha implementerat affärssystemet Blikk har de ökat sin debiteringsgrad med 20 procent.

För en konsult som arbetar med upp till 10 kunder varje dag och besvarar så mycket som 40 telefonsamtal, varav en handfull ska generera debiterbara konsulttimmar, kan det vara utmanande att hålla koll på tiden. Det har IT-konsulterna på ndit fått erfara.

– Vi arbetar med många olika kunder och uppdrag på daglig basis. Att hålla koll vad man gjort under en arbetsdag är därför svårt och resulterade tidigare i att timmar glömdes bort att faktureras, berättar David Baron, konsult på ndit och fortsätter:

– Men nu när vi använder Blikk har vi fått full koll på vår tid och personligen har jag dessutom kunnat fakturera en timme mer varje dag.

Läs mer: Så underlättar du tidrapporteringen för dina anställda

 

Sömlöst arbetsflöde

I dag är Blikk en naturlig del av ndits vardag. De arbetar huvudsakligen i löpande projekt och registrerar dagligen den tid de lagt ner på olika projekt, men även eventuella resor och artiklar som använts. Därefter sammanställer de kompletta fakturaunderlag som skickas över till ekonomisystemet för fakturering och bokföring.

– Till skillnad från de system vi testat innan erbjuder Blikk ett väldigt sömlöst arbetsflöde från tidrapportering till fakturering och kan även integreras med vårt ekonomisystem, vilket är en stor fördel, säger David Baron och fortsätter:

– De gånger en befintlig kund efterfrågar vår kompetens i ett större engångsprojekt har vi möjlighet att skapa en offert med Blikks offertverktyg. Offerten skickas sedan ut till kunden, som kan godkänna och signera den via BankID.

Läs mer: Digital signering hjälper företag att spara tid och pengar

 

Systemet har medfört många fördelar

Efter implementationen av Blikk har ndit ökat både debiteringsgraden och intäkterna.

– Personligen lägger jag in alla mina kommande arbetsuppgifter i Blikks uppgiftsmodul och får således en god överblick av vad som ska göras. Genom att tidrapportera direkt på uppgifterna kan jag även känna mig trygg med att inga debiterbara timmar tappas bort, säger David Baron.

Han uppskattar dessutom att de nu lägger mellan tre och fyra timmar mindre på administrationen varje vecka.

– Tiden som vi sparar på minskad administration kan vi istället lägga på kunduppdrag och andra uppgifter som är mer värdeskapande, säger David Baron.

Läs mer: Så blir du bättre på att prioritera dina arbetsuppgifter

Upptäck fördelarna med Blikk!

Våra kunder har ordet

”Blikk är lätt att använda! Vi har en hel del medarbetare med begränsad teknikvana, men även för dem går det bra att tidrapportera via Blikks mobilapp.”

– Henrik Haltorp, InduMate Karlstad, användare av Blikk Pro

”Efter implementeringen av Blikk har vi kunnat minska ner på antalet program, vilket har lett till stora tid- och kostnadsbesparingar.”

– Helena Wackt, Diem Ekonomibyrå, användare av Blikk Byrå

"Att kunna arbeta i ett sömlöst flöde med offerter, tidrapportering och ekonomisk uppföljning underlättar verkligen för oss."

– Christophe Mourou, Integration Design, användare av Blikk Pro

”Med Blikk sparar vi massor av värdefull tid. Vårt förra affärssystem var alldeles för tungarbetat och tidskrävande.”

– Maria Mogensen, Rockstore Engineering, användare av Blikk Business

”Tack vare Blikks partnerportal kan vi dela dokument och viktiga handlingar med våra kunder på ett snabbt och smidigt sätt!”

– Nicklas Paulsson, Qrev, användare av Blikk Byrå

Relaterade artiklar

Projektmetoder

BLOGG

Konsultföretaget om Blikk: ”En värdefull lösning när vi skalar upp”

Under 2022 började Scionova använda Blikk och idag har de ett mer automatiserat administrationsflöde.

Jobba med projektplanering

BLOGG

Så effektiviserade företagen sin tidshantering

Här berättar tre företagsledare mer om hur de lyckats effektivisera sin tidshantering med hjälp av Blikk.

Projektplanering

BLOGG

Framtidsföretag växer snabbt med Blikk

Snabbväxande ic.energy arbetar med stora projekt inom energi. En viktig del i framgången har varit affärssystemet Blikk.