Så kickstartar du året på bästa sätt

Jul och nyårsfirandet är över – 2024 är här. Trots att det värsta stålbadet är över fortsätter många bolag att påverkas av det rådande konjunkturläget, vilket gör det fortsatt viktigt att prioritera rätt saker. Här har vi samlat en handfull tips som hjälper dig att kickstarta året på bästa sätt!

 

Gör en budget för säljavdelningen

I tuffare tider tenderar säljprocesserna att bli längre och mer utmanande. Det blir därför extra viktigt att sätta upp realistiska mål och säkerställa att alla vet vad som förväntas av dem. För att lyckas med detta kan du med fördel skapa en säljbudget i Blikk för respektive månad och säljare – glöm inte bort att kommunicera förväntningarna på ett bra sätt.

Via översiktsvyn kan du sedan följa viktiga nyckeltal samt filtrera på exempelvis period, ansvarig säljare samt etiketter:

Säljtavla och översiktsvy

Tips från vår säljchef Rickard Palo

– För att underlätta vardagen för dina säljare och samtidigt öka chanserna att uppnå era gemensamma mål, rekommenderar jag dig arbeta med Blikks säljtavla. På så sätt kan du visualisera säljprocessen och få ett enhetligt arbetssätt där inga affärer faller mellan stolarna!

 

Fördela resurser i kommande projekt

Genom att göra en gedigen resursplanering baserat på medarbetarnas tillgänglighet har du möjlighet att ge dem en jämnare arbetsbelastning samtidigt som du säkerställer att era uppgifter och projekt slutförs i rätt tid.

Med hjälp av resursplaneringen i Blikk kan du enkelt få en god överblick av de anställdas belastning och planera in tid på projekt, uppgifter och affärsmöjligheter men även interntid, semester och övrig frånvaro:

Digital resursplanering

Tips från vår implementationskonsult Maria Hanno

– Analysera alltid dina avslutade projekt då det kan ge dig värdefulla insikter. Har ett projekt slutförts med gott resultat kan du exempelvis återanvända planeringen för att minska uppstartstiden i era kommande projekt.

Läs mer: 6 fördelar med resursplanering

 

Planera vem som ska göra vad

När du har tilldelat projekt till dina medarbetare är det dags att ta tag i projektplaneringen. Genom att nyttja uppgiftstavlorna i Blikk kan du enkelt visualisera vad som behöver göras och av vem. Du och dina kollegor har även möjlighet ange start- och slutdatum på individuella uppgifter, arbeta med etiketter samt kommunicera med varandra:

Uppgiftstavlor

Tips från vår utvecklare William Jonsson

– Ett bra tips är att ange tidsestimat på uppgifterna samt använda start och stopp klockan. På så sätt får ni en god överblick av hur länge projektet förväntas ta samtidigt som det kan ge er värdefulla insikter inför framtida projekt!

Läs mer: Uppnå dina mål med enkel projektplanering

 

Se över era avtal

Många gånger löper avtal ut i början av året. Det kan därför vara en god idé att göra en okulärbesiktning av era avtal. Finns det något som behöver förnyas eller kan sägas upp? Med hjälp av Blikks överskådliga register går det både snabbt och enkelt att gå igenom avtalen:

Avtalshantering

Tips från vår supportchef Annika Pettersson

Lägg alltid till bevaknings- och slutdatum på dina avtal. På så sätt minskar du risken att glömma bort och fastna i långa avtal som du inte längre är i behov av, samtidigt som du kommer ihåg att förnya de avtal som du faktiskt vill ha kvar.

Läs mer: Så kan du underlätta avtalshanteringen

 

Utvärdera nyckeltal löpande

När företagsklimatet blir tuffare är det än viktigare att följa upp nyckeltal. Genom att kontinuerligt utvärdera era intäkter, kostnader och debiteringsgrader har du möjlighet att få värdefulla insikter samt ta viktiga beslut som maximerar lönsamheten.

Blikk gör det möjligt att följa nyckeltal som intäkter och kostnader i realtid. Du har även möjlighet att använda analys- och rapportverktyget för att göra mer djupgående analyser av verksamheten:

Analysera fakturerbar tid och debiteringsgrader

Tips från vår produktspecialist Hanna Gideonsson

– Om du hittar en rapport som du gillar lite extra kan du med fördel favoritmarkera denna. På så sätt kan du snabbt komma åt den. Perfekt när du ska ta ut rapporter med jämna mellanrum!

Läs mer: Så lyckas du med uppföljningen av dina projekt

 

Underlätta vardagen med Blikk

Blikk samlar företagets viktigaste funktioner i ett sömlöst affärsflöde som minskar administrationen och skapar tid för det som ligger dig varmast om hjärtat. Boka en demo eller testa Blikk gratis för att upptäcka hur du kan skapa tid för mer värdeskapande uppgifter!

Upptäck fördelarna med Blikk!

Våra kunder har ordet

”Blikk är lätt att använda! Vi har en hel del medarbetare med begränsad teknikvana, men även för dem går det bra att tidrapportera via Blikks mobilapp.”

– Henrik Haltorp, InduMate Karlstad, användare av Blikk Pro

”Efter implementeringen av Blikk har vi kunnat minska ner på antalet program, vilket har lett till stora tid- och kostnadsbesparingar.”

– Helena Wackt, Diem Ekonomibyrå, användare av Blikk Byrå

"Att kunna arbeta i ett sömlöst flöde med offerter, tidrapportering och ekonomisk uppföljning underlättar verkligen för oss."

– Christophe Mourou, Integration Design, användare av Blikk Pro

”Med Blikk sparar vi massor av värdefull tid. Vårt förra affärssystem var alldeles för tungarbetat och tidskrävande.”

– Maria Mogensen, Rockstore Engineering, användare av Blikk Business

”Tack vare Blikks partnerportal kan vi dela dokument och viktiga handlingar med våra kunder på ett snabbt och smidigt sätt!”

– Nicklas Paulsson, Qrev, användare av Blikk Byrå

Relaterade artiklar

Projektmetoder

BLOGG

Från kaos till ordning: Uppnå dina mål med en aktivitetsplan

En aktivitetsplan kan göra stor skillnad i ett projekt. Här hittar du tips som hjälper dig att skapa en framgångsrik plan!

Återgå till arbete - normala rutiner

BLOGG

Så gör du för att hitta rätt nyckeltal för ditt företag

Här listar vi nio vanliga nyckeltal som ger dig värdefulla insikter och berättar mer om hur de kan användas för att uppnå dina mål.

Jobba med projektplanering

BLOGG

Fem tips för att skapa en positiv arbetsplats

En inspirerande företagskultur kan öka trivseln bland dina medarbetare och öka företagets lönsamhet.