Så förbereder du dig för sommarens semester

Förbered dig för sommarens semester

Solen skiner och temperaturen stiger. Sommaren är här och många väntar på att få gå på sin efterlängtade semester. Här delar vi med oss av sju tips som hjälper dig att checka ut från jobbet i lugn och ro!

 

Slipp stressen innan sommarledigheten

Det är många som upplever att veckorna innan semestern är extra stressiga. Mejlinkorgen växer för varje dag som går och arbetsuppgifterna som ska hinnas med hopar sig, för att plötsligt kännas omöjliga att slutföra…

Med rätt planering kan du däremot slippa denna stress och gå på semester med en rofylld känsla i kroppen. Här är tipsen som hjälper dig att lyckas:

 

1. Stäm av med din chef och dina kollegor

Ett par veckor innan du tar semester bör du prata ihop dig med din chef och dina medarbetare, så att ni alla är på samma bana. Vad förväntas av dig under de sista veckorna? Vilka arbetsuppgifter måste du slutföra? Finns det några nya uppgifter i horisonten som du inte är medveten om ännu?

 

2. Prioritera bland dina arbetsuppgifter

Efter att du har stämt av med dina kollegor kan det vara en fördel att prioritera bland dina arbetsuppgifter, så att du hinner slutföra allt som måste göras innan ledigheten. Använd gärna uppgifter och uppgiftstavlor i Blikk för att få en tydlig överblick av alla dina arbetsuppgifter.

 

3. Avsätt en dag för brådskande ärenden

Trots att man prioriterar bland sina uppgifter och är noggrann med planeringen, kan det såklart dyka upp brådskande ärenden i sista stund. Det kan därför vara en bra idé att avsätta en hel eller halvdag, nära inpå semestern, för sådana uppgifter.

 

4. Tidrapportera och gå igenom kvitton och utlägg

Det är alltid skönt att beta av administrativa uppgifter, så att de inte jagar dig under din första semestervecka. Säkerställ att du har tidrapporterat samt registrerat eventuella kvitton och utlägg. Kontrollera även så att allt material har blivit godkänt av attestansvarig.

> 9 tips för en smidigare utläggshantering

 

5. Gå igenom mejlinkorgen och aktivera autosvar

När du har betat av alla dina arbetsuppgifter är det hög tid att gå igenom mejlinkorgen. Svara på mejlen som kräver din uppmärksamhet och ta bort sådant som inte är relevant. Sträva alltid efter att ha en tom inkorg innan du tar semester!

Detta är även ett ypperligt tillfälle att aktivera autosvar om att du är ledig. Informera även kunder och kontakter om var de kan vända sig vid brådskande ärenden.   

 

6. Säg hej då till dina kollegor

Att hitta på någonting med dina kollegor kan vara ett bra sätt att markera att det är ”sommarlov”. Varför inte en lunch eller afterwork ute i solen? Om ni inte kan ses fysiskt går det självklart bra att hitta på någonting digitalt. Lunch och AW går lika bra att anordna på Teams eller motsvarande program. För att förhöja stämningen ytterligare kan du med fördel hålla en musikquiz eller rafflande frågesport!

> Fem steg mot en mjukare digital arbetsplats

 

7. Stäng av notiser på din mobil

Sist men inte minst bör du stänga av jobbrelaterade notiser som mejl på din telefon. På så sätt blir du inte påmind om jobbet under din ledighet och kan koppla av i större utsträckning!

 

Underlätta förberedelserna med Blikk

Struktur och planering är essentiellt för att förbereda dig inför den stundande ledigheten. Med Blikks molnbaserade affärssystem kan du samla flera av företagets viktigaste funktioner i ett system och därigenom få full koll på dina uppgifter, projekt, tidrapporter samt kvitton och utlägg.

Upptäck fördelarna med Blikk!

Våra kunder har ordet

”Blikk är lätt att använda! Vi har en hel del medarbetare med begränsad teknikvana, men även för dem går det bra att tidrapportera via Blikks mobilapp.”

– Henrik Haltorp, InduMate Karlstad, användare av Blikk Pro

”Efter implementeringen av Blikk har vi kunnat minska ner på antalet program, vilket har lett till stora tid- och kostnadsbesparingar.”

– Helena Wackt, Diem Ekonomibyrå, användare av Blikk Byrå

"Att kunna arbeta i ett sömlöst flöde med offerter, tidrapportering och ekonomisk uppföljning underlättar verkligen för oss."

– Christophe Mourou, Integration Design, användare av Blikk Pro

”Med Blikk sparar vi massor av värdefull tid. Vårt förra affärssystem var alldeles för tungarbetat och tidskrävande.”

– Maria Mogensen, Rockstore Engineering, användare av Blikk Business

”Tack vare Blikks partnerportal kan vi dela dokument och viktiga handlingar med våra kunder på ett snabbt och smidigt sätt!”

– Nicklas Paulsson, Qrev, användare av Blikk Byrå

Relaterade artiklar

Jobba med projektplanering

BLOGG

Så fixar du företagets semesterplanering – utan sura miner

När sommaren ska planeras är det många viljor som ska mötas. Här är tipsen för att lyckas!

Projektmetoder

BLOGG

5 tips för dig som ska jobba i sommar

Tillhör du en av dem som jobbar i sommar? Här är tipsen som kan göra jobbveckorna mer intressanta och meningsfulla.

Projektplanering

BLOGG

Sommarlyssna: 8 poddar för företagare

Förena lust med nytta i sommar. Lyssna på en roande podd som samtidigt gör dig lite smartare och ger inspiration till jobbet i höst.