Så fick teknikkonsulterna full koll på administrationen

Så fick teknikkonsulterna full koll på administrationen

För ett konsultbolag med uppdrag på flera orter både i Sverige och utomlands, ställs det höga krav på en stabil administration. Med affärssystemet Blikk fick Stål Engineering full koll på tid, projekt, faktura- och löneunderlag.

Teknikkonsultbolaget Stål Engineering startade i liten skala 2017 och har sedan dess haft en stark tillväxt. I dag bistår deras 22 konsulter processindustrin med spetskompetens inom områden som teknisk projektledning, underhållsutveckling samt maskin- och stålkonstruktioner.

Stål Engineering insåg tidigt att en stabil administration skulle vara viktigt för företagets framgång.

– Initialt arbetade vi med diverse Excel-filer för att hålla koll på vår tid. Problemet med detta var att alla anställda hade sina egna arbetssätt samtidigt som det var svårt att kontrollera vilka uppgifter som var aktuella. Det kunde därför hända att fel belopp och timmar fakturerades, säger vd:n Per Berggren och fortsätter:

– Vi insåg snabbt att vi var i behov av ett enhetligt arbetssätt och ett molnbaserat affärssystem som samlade viktiga stödfunktioner på samma ställe. Efter att ha jämfört många system på marknaden föll valet på Blikk, vilket vi är väldigt nöjda med.

Läs mer: Nackdelar med projekt- och resursplanering i Excel

 

En naturlig del i företagets vardag

Under de senaste åren har Stål Engineering vuxit tillsammans med systemet, som i dag är en naturlig del av företagets vardag.

– Våra konsulter registrerar dagligen den tid som de lagt ner i fastprisprojekt och projekt som debiteras löpande, men även eventuell interntid och frånvaro. När alla tidrapporter attesterats skapar vi kompletta faktura– och löneunderlag som enkelt skickas över till vårt ekonomi- och lönesystem, säger vd:n och fortsätter:

– Personligen uppskattar jag även att Blikk ger oss möjlighet att följa såväl intäkter som kostnader i realtid. Det ger oss full koll på projektekonomin. Analys- och rapportverktyget är andra funktioner som är värdefulla ur ett ledningsperspektiv då det ger oss chans att upptäcka avvikelser samt följa upp debiteringsgrader och andra nyckeltal på ett effektivt sätt.

 

Support i världsklass

Det är inte enbart Blikks smarta funktioner som underlättar vardagen och sparar tid för Stål Engineering. Deras snabba och kunniga support har också visat sig eliminera tidstjuvar.

– De gånger vi behövt hjälp med något har vi alltid fått snabb och personlig support från Blikk. På så sätt har vi sluppit långa ledtider som annars riskerar att stjäla tid från viktigare uppgifter, berättar Per Berggren.

Läs mer: 99% kundnöjdhet för Blikk-supporten

Upptäck fördelarna med Blikk!

Våra kunder har ordet

”Blikk är lätt att använda! Vi har en hel del medarbetare med begränsad teknikvana, men även för dem går det bra att tidrapportera via Blikks mobilapp.”

– Henrik Haltorp, InduMate Karlstad, användare av Blikk Pro

”Efter implementeringen av Blikk har vi kunnat minska ner på antalet program, vilket har lett till stora tid- och kostnadsbesparingar.”

– Helena Wackt, Diem Ekonomibyrå, användare av Blikk Byrå

"Att kunna arbeta i ett sömlöst flöde med offerter, tidrapportering och ekonomisk uppföljning underlättar verkligen för oss."

– Christophe Mourou, Integration Design, användare av Blikk Pro

”Med Blikk sparar vi massor av värdefull tid. Vårt förra affärssystem var alldeles för tungarbetat och tidskrävande.”

– Maria Mogensen, Rockstore Engineering, användare av Blikk Business

”Tack vare Blikks partnerportal kan vi dela dokument och viktiga handlingar med våra kunder på ett snabbt och smidigt sätt!”

– Nicklas Paulsson, Qrev, användare av Blikk Byrå

Relaterade artiklar

Projektmetoder

BLOGG

Så slapp konsultföretaget krånglig administration

Konsultföretaget Gravity hittade hem med Blikk. Här kan de i realtid följa upp sina projekt och sköta all administration.

Projektplanering

BLOGG

Byta affärssystem: 11 tips för ett lyckat systembyte

Här berättar vi mer om tecknen som tyder på att du bör byta affärssystem – och konkreta tips på hur du lyckas!

Jobba med projektplanering

BLOGG

Framtidsföretag växer snabbt med hjälp av Blikk

Snabbväxande ic.energy arbetar med stora projekt inom energi. En viktig del i framgången har varit affärssystemet Blikk.