Så effektiviserade norrlandsbyrån sitt dagliga arbete

Så effektiviserade norrlandsbyrån sitt dagliga arbete

Vikta Partner är en företagsbyrå som hjälper kunder att starta, driva och vidareutveckla sin verksamhet. Med Blikk Byrå har de fått ett komplett byråstöd som underlättar både den interna administrationen och samarbetet med kunderna.

Digitaliseringens framfart har medfört att byråernas behov förändrats. Allt fler efterfrågar numera smarta och digitala lösningar som underlättar vardagen. Att hitta rätt bland de olika systemen är däremot inte helt enkelt. Det vet den norrlandsbaserade företagsbyrån Vikta Partner, som vuxit snabbt och fått utmärkelsen Nordiskt tillväxtcertifikat 2021.

Vd:n Amando Morino berättar att de tidigare var tvungna att använda en handfull system för att kunna sköta dagliga rutiner som tidredovisning, avtalshantering, dokumentdelning samt analys och uppföljning av nyckeltal. En administrativ mardröm som tog mycket tid och resurser i anspråk.

– Initialt funderade vi på att utveckla ett eget system, men när vi upptäckte Blikk Byrå kände vi att det var precis den helhetslösning som vi behövde för att komma ur vår administrativa mardröm, säger Amando Morino och fortsätter:

– Att vi kunde använda Blikk för att underlätta såväl den interna administrationen som samarbetet med våra kunder passade dessutom vår affärsmodell väldigt bra. Vi växer snabbt och behöver därför framtidssäkra system som vi litar på.

 

Stora tid- och kostnadsbesparingar

Genom att samla flera av byråns viktigaste funktioner i ett system upplever Amando och hans kollegor att de behöver lägga avsevärt mindre tid och resurser på den interna administrationen varje månad.

– Alla våra medarbetare redovisar sin tid i Blikk. Därefter skapas kompletta fakturaunderlag som skickas ut till våra kunder via integrationen med vårt ekonomisystem, säger Vd:n och fortsätter:

– Därutöver används avtalsmodulen för att administrera och skicka ut interna handlingar som anställningsavtal för e-signering. Personligen använder jag även analysverktyget för att kunna följa upp nyckeltal som interntid, tidfördelning respektive resultat i projekt samt göra jämförelser mellan fastpris och timpris på ett effektivt sätt.

Läs mer: Digital signering hjälper företag att spara tid och pengar

Vikta Partner - Miljöbild

 

Smidigare samarbete med kunderna

Tiden som de sparar kan de istället lägga på sina kunder. Tack vare den kostnadsfria partnerportalen i Blikk är det dessutom enklare än någonsin för de anställda på Vikta Partner att samarbeta med byråns kunder.

– Alla våra kunder får en egen portal som används för såväl dokumentdelning som kommunikation. Eftersom vi hjälper våra kunder med allt från affärslösningar till bokföring och redovisning har vi ett stort behov av att dela dokument mellan varandra. Med Blikks partnerportal kan vi göra detta på ett snabbt och smidigt sätt. De gånger som avtal eller andra handlingar behöver signeras kan vi enkelt initiera e-signeringar som godkänns via exempelvis BankID. Meddelandefunktionen i partnerportalen används för all typ av kommunikation.

Läs mer: Fem tips för en smidigare dokumenthantering

Upptäck fördelarna med Blikk!

Relaterade artiklar

Projektmetoder

BLOGG

Ekonomibyrån om Blikk KYC & AML: ”Underlättar vår vardag”

”När Blikk Byrå nu utökas med en KYC-lösning som uppfyller våra behov slipper vi tidskrävande arbete i flera system.”

resursplanering

BLOGG

Blikk erbjuder komplett byråstöd kostnadsfritt till små byråer

Blikk erbjuder nu det molnbaserade byråstödet Blikk Byrå (Free) helt kostnadsfritt och utan tidsbegränsning för mindre byråer.

Jobba med projektplanering

BLOGG

Undersökning: Stort förtroende för revisions & redovisningsbranschen

Förtroendet för revisorer, redovisningskonsulter och skatterådgivare är fortsatt starkt och har dessutom ökat under det senaste året.

Några av våra supernöjda Blikk-kunder

JDG revision
JDG revision
Elite Accounting
Mero Rekrytering