Effektiv resursplanering

Har du tröttnat på resursplanering i excel? Med Blikk Resursplanering får du fullständig översikt över din beläggning och dina anställdas tid, samtidigt som du får full koll projektplaneringen och kan säkerställa att dina uppdrag och projekt blir klara i tid.

Fullständig koll över hela ditt teams planering – i ett smidigt verktyg

  • Underlätta projektplaneringen och håll deadlines
  • Få en fullständig översikt över din beläggning och anställdas tid
  • Se tillgänglighet och allokera resurser på ordrar, projekt och affärsmöjligheter
  • Planera interntid, semester och övrig frånvaro
  • Effektivisera genom att ändra och omfördela arbetsuppgifter
  • Få en komplett bild över personalens arbetsbelastning 
  • Öka debiteringsgrader och lönsamheten

Planeringsverktyg med komplett översikt

I planeringsverktyget kan du planera in tid på projekt, arbetsordrar, affärsmöjligheter, interntid, semester och frånvaro. Det finns flera förinställda vyer med möjlighet att styra vem som kan både se och göra vad. Administratörer i Blikk kan även skapa egna vyer med urval på t ex medarbetare, avdelningar, roller, orderstatus, projekt och kunder. Med en bra översikt blir det enkelt att sköta all resursplanering – så du får tid över till annat. Genom att jobba med resursplaneringen ökar också tydligheten internt. Alla medarbetare har tillgång till sin egen planering, samt kan vad de är inplanerade på och när.

Se kapacitet och planera med några få klick

Öka lönsamheten och debiteringsgrader, samtidigt som företaget får en jämnare arbetsbelastning och nöjdare medarbetare. I Blikk matchas all planerad tid mot kapacitet och ordinarie arbetsider, så du kan tydligt se när någon är överbelagd eller om det finns tillgänglighet. I planeringen för projekt- och arbetsorder kan du se kalkyl, all tid som hittills har rapporteras, de planerade timmar som kvarstår, samt en total prognos. Välj aktiviteter, antal timmar och lägg in förtydligande anteckningar. I de fall ert företag jobbar med återkommande aktiviteter finns det även möjlighet att lägga in en veckovis återkommande planering. 

Överskådlig semester- och frånvaroplanering för hela ditt företag

Säg adjö till papperslappar, mejl och semesterplanering i excel. I Blikk finns möjligheten att planera in semester och tjänsteledighet på ett och samma ställe. I översikten kan du enkelt se all planerad ledighet och säkerställa att du alltid har bemanning när det behövs. Anställda kan också göra sina egna ledighetsansökningar direkt i Blikk. Alla ansökningar landar direkt i planeringen, för godkännande av närmaste chef. Om någon blir sjuk eller behöver vara hemma för VAB finns det även möjlighet att göra en sjukanmälan eller anmälan om vård av barn. 

Integrera Blikk med andra system och minska manuell hantering 

Med integrationskopplingen till Visma eEkonomi, Visma Administration och Fakturering får du fullständig koll på projekten hela vägen fram till fakturering.

Läs mer

Fortnox-integrationen ger stöd för hela projektprocessen. Från nytt projekt och kund, till rapportering av tid, material, utlägg, leverantörsfakturor och fakturering.

Läs mer

Underlätta lönekörningen. I Blikk kan du exportera löneunderlag av det format som stöds av Visma Lön, Fortnox Lön, Crona Lön, Kontek Lön och Hogia Plus.

Läs mer

Importera företagsdata från Checkbiz när du lägger till en ny kund. Med integrationen hämtar du organisationsnummer och kontaktuppgifter.

Läs mer

Blikk erbjuder 

Molnbaserad tjänst

Blikk är molnbaserat och tillgängligt överallt där det finns en internetuppkoppling. Det finns även en mobilapp för nedladdning på både iPhone- och Androidenheter.

Om mobilappen

Kostnadsfri support

I vårt hjälpcenter hittar du både guider och svar på vanliga frågor. Du kan också ringa eller chatta med vår support (vardagar 8-17) direkt inne från systemet om du behöver mer hjälp. 

Utforska hjälpcenter

Utbildningar & rådgivning

Boka utbildning eller rådgivning. Vi hjälper er med att hitta rätt arbetssätt och utbildar era användare. Innehållet är anpassat för din verksamhet och det finns olika paket att välja mellan.

Läs mer

Inga bindningstider

I Blikk finns inga bindningstider. Du kan välja att få en faktura varje månad eller betala 12 månader åt gången. Väljer du årsfaktura får du även en rabatt på dina licenskostnader.

Se licenser & priser 

Läs mer om resursplanering 

BLOGG

Resursplanering – snabbaste vägen till ett lönsamt företag

Mardrömsscenario. Halva personalen rullar tummarna, medan andra delen jobbar över för att hinna med. Lösningen? En bra resursplanering, med rätt process och rätt teknik…

CASE

”Nu fyller våra uppdragsledare i resursbehovet inför varje projekt i Blikk”

”Mindre stress vid arbetstoppar. Fler debiterbara timmar. Och slut på all krånglig, tidsödande administration. Structor i Västerås, kan räkna hem många fördelar…

BLOGG

Korttidsarbete: Så underlättar ni med resursplanering och tidrapportering

Korttidspermittering innebär att alla, eller vissa, medarbetare går ner i arbetstid – något som förstås påverkar allt från scheman och resursplanering till löneadministration. Här är 5 tips som kan underlätta.