Nyheter och uppdateringar i Blikk – september 2020

månadsrapportering

Hösten är på intågande och vad passar då bättre än att förgylla årstiden med några spännande nyheter i Blikk. Version 2.6 innehåller bl a rapporteringsprofiler, månadsrapportering och inloggning med BankID.

Rapporteringsprofiler

tidrapport profiler

Skapa rapporteringsprofiler (för administratörer)
Nu kan en administratör för ert konto skapa rapporteringsprofiler. Som standard i Blikk finns det en grundprofil som påverkar alla användares tidrapportering men nu finns alltså möjligheten att även skapa egna profiler.

Vad är en rapporteringsprofil?
En rapporteringsprofil styr vad som det ska gå att tidrapportera på och av vem. Om det finns användare som behöver ha anpassade parametrar (tex vid olika kollektivavtal eller befattningar), så skapar du en ny rapporteringsprofil och justerar vad som ska vara rapporterbart. Sedan behöver du tilldela den nya profilen inne under respektive användares inställningar.

Inställningen finns under Inställningar/Tid & Kvitton/Rapporteringsprofiler.
Läs mer om rapporteringsprofiler här.

Månadsregistrering

Undermenyn för tidrapportering under Tid & Kvitton heter numera Tidsregistrering.

I desktop kan du som rapportör nu växla mellan och rapportera i tre olika vyer; dag, vecka och månad. Den vy som du senast använde lagras på din användare och det är också den vyn som visas när du först kommer in.

I den nya månadsvyn kan du:

  • Se månadens alla dagar och din tidrapportering i form av block.
  • Välja att se blocken grupperade per projekt eller se dem i en tidslinje om du rapporterar med klockslag.

Tidrapportera för en period

tidrapportera datumperiod

Nu kan du även tidrapportera för en längre period t ex vid ledighet eller om du jobbar med samma uppgift och aktiviteter under en längre tid.

När du tidrapporterar för en period kan du:

  • Välja en datumperiod vid tidrapportering (och exkludera lediga dagar)
  • Systemet exkluderar enbart helt lediga dagar dvs. där schema är 0. Saknas schema exkluderas även helger och allmänna helgdagar.
  • Alla dagar i perioden måste vara olåsta och det finns en begränsning på högst 31 dagar i perioden.
  • Det skapas därefter en tidrapport per dag med samma inställningar. Behöver du korrigera något i efterhand görs det per tidrapport.

Inloggning med BankID

bankid

Om det finns ett personnummer tillagt på dig som användare kan du nu även logga in med BankID, både i desktop och mobilappen (du behöver först uppdatera till version 2.6 av mobilappen).

  • Om det inte fungerar för dig att logga in så beror det på att den uppgiften saknas, eller är felaktigt ifylld. Kontakta då din administratör och be att få ditt personnummer inlagt på din användare.
  • Det går fortsatt också att logga in med användarnamn och lösenord.

Läs mer om inloggning med BankID här.

Upptäck fördelarna med Blikk!

BLOGG

3 användare berättar hur Blikk underlättar deras vardag

Här berättar tre av våra användare hur de använder Blikk i vardagen för att minska sin administration, spara tid och öka lönsamheten!

BLOGG

Marias bästa tips till företag som ska implementera Blikk

Här delar vår implementationskonsult Maria med sig av sina bästa tips till företag som är i färd med att börja använda Blikk!

BLOGG

Blikk erbjuder komplett byråstöd kostnadsfritt till små byråer

Blikk erbjuder nu det molnbaserade byråstödet Blikk Byrå (Free) helt kostnadsfritt och utan tidsbegränsning för mindre byråer.