Nyheter och uppdateringar i Blikk – maj 2020

Uppgiftstavlor

Version 2.4 innehåller den stora förändringen att Order byter namn till Projekt och Projekt byter namn till Samlingsprojekt. Vi har också förbättrat översikterna för alla uppgifter och uppgiftstavlor.

Order byter namn till projekt

Order byter namn till projekt

Order byter namn till Projekt och Projekt byter namn till Samlingsprojekt. Allt har också flyttat in under samma menyalternativ – Projekt. Namnbytet påverkar alla moduler i hela systemet. Läs mer om namnbytet här. 

Full koll på alla uppgiftstavlor

Uppgiftstavlorna har flyttat in under menyvalet Uppgifter. I vyn Uppgiftstavlor visas alla uppgiftstavlor som du själv har skapat, eller är medlem i.

 • Skapa en ny uppgiftstavla och välj om den ska vara kopplad till ett projekt eller vara fristående. Användare med licensen Total, Standard och Basic kan skapa nya uppgiftstavlor. Administratörer ser alltid alla tavlor, utan att vara deltagare.
 • Under Mina tavlor visas uppgiftstavlor som du bara du är medlem i.
 • Under Alla tavlor visas de tavlor som har en projektkoppling och som du är medlem i.
 • Uppgiftstavlor kan stjärnmarkeras (favoritmarkeras), grupperas, filtreras eller sorteras på olika sätt. Dessutom kan du välja att se uppgiftstavlor som kort eller som en lista.

Läs mer om hur du kan koppla och flytta uppgifter här.

Fliken Uppgifter i ett projekt

uppgifter i projekt

Fliken Uppgifter inne i ett projekt (tidigare order) har fått ett nytt utseende.

 • Här visas både de Uppgiftstavlor som är direkt kopplade till projektet, samt Övriga uppgifter som har en koppling till projektet men som inte tillhör en tavla.
 • Användare med licensen Total / Standard / Basic kan också skapa nya uppgiftstavlor i denna vy. Tavlan kopplas då automatiskt till projektet.

Fliken Uppgifter i ett samlingsprojekt

Uppgifter samlingsprojekt

Fliken Uppgifter inne i ett Samlingsprojekt (tidigare projekt) har också fått ett nytt utseende.

 • Under Uppgiftstavlor visas de uppgiftstavlor som är kopplade till projekten i samlingsprojektet.
 • Under Övriga uppgifter visas även de uppgifter inte har någon koppling till en uppgiftstavla. Du kan välja att flytta en uppgift till en tavla genom att klicka på uppgiften och flytta. Välj sedan tavlans namn / kolumn och position som uppgiften ska ha i kolumnen.
 • Användare med licensen Total och Standard kan skapa nya uppgiftstavlor i denna vy. Lägger du till en ny uppgiftstavla är det obligatoriskt att välja projekt. Välj sedan bland de projekt som ligger i samlingsprojektet.

Upparbetat döps om till Att Fakturera

Menyalternativet Upparbetat (under fakturering) har bytt namn till Att fakturera.

Övriga uppdateringar

 • Kolumnerna i en uppgiftstavla har bytt namn från lista till Kolumn.
 • Sidomenyn är nu permanent kollapsad, oavsett skärmstorlek.
 • Har du Blikk integrerat med Visma eEkonomi visas nu även bokförda fakturor från eEkonomi inne i ett projekt. Beloppet visas inkl. moms. Det finns även en tabell som visar mer information om fakturaunderlaget – här anges summan exkl. moms.

Läs mer om version 2.4 av Blikk här. 

Upptäck fördelarna med Blikk!

BLOGG

3 användare berättar hur Blikk underlättar deras vardag

Här berättar tre av våra användare hur de använder Blikk i vardagen för att minska sin administration, spara tid och öka lönsamheten!

BLOGG

2021 – ännu ett rekordår för svenskt nyföretagande

Under 2020 startades rekordmånga nya företag i Sverige. Ett rekord, som trots coronapandemins fortsättning, trumfades redan nästkommande år.

BLOGG

Marias bästa tips till företag som ska implementera Blikk

Här delar vår implementationskonsult Maria med sig av sina bästa tips till företag som är i färd med att börja använda Blikk!