Nyheter i Blikk V1.9

Notera att dessa nyheter och funktioner avser en äldre version av Blikk – Blikk Classic!

Snabborder
I Blikk har det sedan tidigare funnits projekt och ärenden, men det har inte funnits något självklart sätt att hantera ”småjobben”. Nu finns snabborder för att råda bot på detta. Det är det enklaste och snabbaste sättet att med några få klick skapa ett jobb till sig själv, eller kollega/kollegor. För att få en bättre överblick har vi dessutom samlat dessa snabbordrar, tillsammans med alla andra arbetsordrar tillhörande projekt och ärenden under ett eget menyalternativ; ”Arbetsordrar”.

Tidrapporteringen har i samband med detta blivit ännu enklare. Nu behöver man inte längre ta ställning till om arbetsordern man rapporterar mot tillhör ett projekt eller ett ärende, man behöver bara välja mellan att rapportera mot en frånvarokod (tex sjukdom, semester, vab), interntid (tex utbildning, administration) eller arbetsorder.

En annan konsekvens av denna förenkling innebär att ”Övrig kundtid” utgår. Den fyller helt enkelt inte längre någon funktion nu när den ersatts av sin mer kompetenta efterträdare ”snabbordern”.

Delfakturering / Betalplan / Lyftplan
Kärt barn har många namn och fastpris-jobb har aldrig varit enklare! Till varje fastpris kan man ange en eller flera betalpunkter, exvis om man fakturerar en del av priset vid projektstart och resten vid senare tillfälle. Utöver priset kan man ange ett datum och en specifikation. Lämnas datum blankt dyker ordern upp direkt under Upparbetat, i annat fall först sedan ”lyft-datumet” passerats.

Betala med kort eller faktura
Alla våra Blikk-kunder får själva välja om de vill betala månadsvis med kreditkort, eller årsvis mot faktura. Oavsett vad man väljer slipper man tråkiga överraskningar och har full koll på sin prenumeration under administrationssidorna. Där kan man även fylla på saldona för SMS och AllaBolag-sökningar.

Pröva Blikk gratis i 30 dagar
Lagom till sommaren och semestern la vi ut möjligheten till alla intresserade att själva pröva Blikk under en begränsad tid. Vi har däremot inte informerat om det, annat än på hemsidan. Bakgrunden till denna smyglansering var för att kunna själva utvärdera hur väl våra hjälpsamma användarguider skulle tas emot och dessa erfarenheter har vi använt för att förenkla ytterligare. En viktig lärdom har tex varit att vi behöver ta fram små korta och enkla instruktionsfilmer för varje modul. För någon vecka sedan spelade vi in den första filmen ”Arbeta med uppgifter i Blikk”. Tanken är att den ska leta sig in lite smart i Blikk, tillsammans med fler instruktionsfilmer, men än så länge hittar man den bara på vår nystartade Youtube-kanal.

Vi blir aldrig klara
Resan tillsammans med er kunder fortsätter och Blikk blir aldrig färdigt. Vi har redan börjat arbetet med nästa version, med planerad levereras senare denna månad. Den stora nyheten kommer vara marknadens enklaste och bästa tidsplanerinsverktyg.där man kan överblicka hela sitt team och alla leveranser. Förutom resursplaneringen ingår följande:

  • Preliminära löneunderlag
  • Kunna ångra vunnen/förlorar affär
  • PDF-rapport på körjournalen
  • Utskrift av Arbetsorder
  • Kopiera dokument och epost vid projektet vid vunnen affär

Vi finns till hands vid frågor och funderingar. Allra enklast är att maila till support@blikk.se men allra trevligast är att titta förbi på kontoret som ni hittar ovanpå Team Sportia på Storgatan 48 i Piteå. Läs gärna mer på vår hemsida www.blikk.se.

Upptäck fördelarna med Blikk!