Notera att dessa nyheter och funktioner avser en äldre version av Blikk – Blikk Classic!

Vi har precis uppdaterat Blikk och är som vanligt stolta och förväntansfulla inför hur nyheterna ska tas emot av våra kunder. Med tanke på att det är de/ni som bestämmer utvecklingen finns det alltså viss anledning att vara optimistisk, eller vad sägs om följande:

Personalliggare + instämpling i mobilen
Det här låter krångligt men vi har gjort det väldigt enkelt. Självklart kan man reglera hur långt ifrån arbetsplatsen man geografiskt kan stämpla in. Personalliggaren är också kombinerad med tidrapporteringen men kan användas fristående. Detsamma gäller naturligtvis även tidsstämplingen.

Projektplanering
Nu har varje projekt sin egen planeringstavla (och det går att skapa fler när det behövs). Där kan man skapa och tilldela uppgifter, och dra och släppa dessa för att hålla sin planering ständigt uppdaterad. Vi har själva längtat efter denna funktion och äntligen får vi använda Blikk till vår egen projektplanering och uppföljning!

Bättre överblick på attest-sidan
Nu får man betydligt bättre översikt och sammanställning över medarbetarnas tidrapporter. Vill man går det bra att djupdyka i detaljer som körda km, traktamenten, arbetstid fördelat per arbetsmoment mm mm.

Koppla uppgifter till affär, projekt, ärende och arbetsorder
Blikk har ersatt mångas att-göra-listor och flera kunder har önskat möjligheten att kunna skapa uppgifter för en viss affär, för ett visst ärende eller projekt och arbetsorder. Det här är något som funnits med i våra planer ända från start så det känns extra roligt att få bocka av denna punkt från vår egen att-göra-lista.

”Fikarums-teven”
Ett annat återkommande önskemål har varit att få visa den fina projektöversikten på en egen skärm i fikarummet (en kund ville ha skärmen inne på toaletten!). Länken hittar ni under administration/projekt/inställningar. Att visa presentatioen på en teve kan göras på olika sätt, kontakta oss så hjälper vi till.

Körjournal
Många kunder har önskat få slänga sina gamla körjournaler och nu är det dags! Lägg upp firmabilarna under maskiner så kan du föra körjournalen direkt i samband med den dagliga tidrapporteringen. Självklart helt i enlighet med skatteverkets krav och riktlinjer.

…och massor av andra mindre uppdateringar, tex:

 • Nu går det lägga till flera klockslag i samma tidrapport (tex arbete mellan kl 10-12 och 16-18).
 • Ange adress för projekt och arbetsorder genom att markera direkt i en karta.
 • Specificera varje maskin-timme med en kommentar
 • Mindre utseendejusteringar i fakturaunderlagen (tex summering av arbetade timmar)
 • Det går att lägga till dokument (tex manualer, kontrakt, rapporter) på maskiner

Blikk kommer aldrig att bli färdigt, det är vårt kundlöfte. I utvecklingsfabriken har vi redan börjat med med sensommarens och höstens nyheter som bland annat innehåller:

 • Skapa offert till kund direkt från affärsmöjlighet
 • Riskanalys med olycksfall- och tillbudsrapportering
 • Resursplanering för medarbetare, projekt och ärenden.
 • Delfakturering av fastpris via lyftplan / betalplan
 • Export av löneunderlag till Visma Lön
 • Utläggshantering för firmakort (samma fina fota-kvittot-funktion som redan nu finns för privata betalkort)
 • Större lyft av modulerna helpdesk/ärendehantering, Avtal och Maskiner

Du kan läsa mer på vår alldeles nya hemsida www.blikk.se.

Vi finns till hands vid frågor och funderingar. Allra enklast är att maila till support@form1.se men allra trevligast är att titta förbi på kontoret som ni hittar ovanpå Team Sportia på Storgatan 48 i Piteå.