Notera att dessa nyheter och funktioner avser en äldre version av Blikk – Blikk Classic!

Det finns många nyheter att glädjas åt just nu, tex att sommaren är här, att vidareutvecklingen av Blikk håller tidplanen, och att resultatet blir så bra. Senaste veckorna har vi börjat släppa på allt fler kunder och vi blir nästan generade av de fina lovord vi fått.

Ett och annat förbättringsförslag har vi också tagit emot och det är extra roligt att vi så ofta lyckas tillmötesgå önskemålen. Inte sällan tämligen omgående, även om det finns större funktioner som ligger på andra sidan sommaren. Tex resursplaneringen som flera av er efterlyst samt integration med Visma lön.

Nu har vi släppt Blikk version 1.6, några av nyheterna beskrivs nedan. För en mer övergripande presentation över samtliga funktioner i Blikk hänvisar vi till vår hemsida på www.blikk.se

Följesedlar och leverantörsfakturor
Perfekt för dig som önskar vidarefakturera vissa eller alla dina leverantörsfakturor. Fakturorna lägger du enkelt till genom att använda mobiltelefonens kamera. Du kan också fotografera en följesedel när du hämtar ut material, och sedan precis lika enkelt göra om den till en faktura när denna kommit. På så vis har du hela tiden full kontroll och vet när du mottagit alla fakturor i projektet. Använder du dessutom Fortnox som ekonomisystem kan det inte bli enklare. Då hämtas alla bokförda fakturor per automatik, inklusive konteringarna, för respektive projekt!

Kalkyl direkt på affärsmöjlighet
Nu går det att lägga in kalkylvärden på alla arbetstimmar redan i sälj-stadiet, och när affären stängs som vunnen följer kalkylen med till projektet.

Projektöversikt
Översikten över alla pågående projekt har fått ett ansiktslyft. Nu visas också alla arbetsordrar i denna, dessutom går det bra att dra och släppa vilket gör projektplaneringen snabb, överskådlig och intuitiv.

Rapporter, rapporter, rapporter
Vi har lagt till massor av nya rapporter, tex projektuppföljning avseende tider och intäkter, anhöriglistor, projektrapporter och äta-listor mm mm.

Förbättring i attest-funktioner
Nu kan man, om man är administratör, se samtliga medarbetares tidrapporter. Dessutom finns en fiffig funktion för att i samband med attesten skicka SMS till alla som tex inte har tidrapporterat eller stängt sin vecka.

Skapa projekt direkt i mobilen
En funktion som är åtkomlig för alla användare med Desktop-licens.

Tydligare ärende/arbetsorder
Inne på ett ärende ser man en sammanfattning över upparbetad tid, resor, material och utlägg mm.

Nu vet ni alltså vad vi pysslat med på kontoret senaste veckorna. Nu jobbar vi vidare med:

  • En projektplanerinstavla som utklassar vår egen favorit Trello
  • Instämpling, utstämpling och personalliggare.
  • Uppgifter/post:its på affärer, projekt, ärenden och avtal
  • Fler integrationer med Fortnox
  • En helt ny hemsida med instruktioner och information på www.blikk.se

Vi finns till hands vid frågor och funderingar. Allra enklast är att maila till helpdesk@form1.se men allra trevligast är att titta förbi på kontoret som ni hittar ovanpå Team Sportia på Storgatan 48 i Piteå.

Ha en fortsatt trevlig kväll, vi hörs snart igen.

//Vännerna på Form1