Case - Migrering

IcTech

Ictech i Göteborg är ett kreativt teknikbolag inom system- och mjukvaruutveckling. Efter att ha använt Blikk Classic har de nu migrerat till Blikk Business.

claus-thingvall-advise-north

Lovisa Röjd
Financial Manager
www.ictech.se

”Att byta till Blikk Business var till en början ovant, men efter en tid har vi nu insett de stora fördelarna i programmet.”

Elite Accounting

Hej Lovisa, hur har det gått att migrera från Blikk Classic till Blikk Business?

Det har gått bra, vi har funderat på det här ett längre tag, men inte tagit oss tiden att faktiskt genomföra det förrän nu efter sommaren. Det var smidigt när vi väl gjorde det och gick snabbare än vad vi tänkte. 

Hur har ni upplevt den hjälp ni fått av Blikk i samband med migreringen?

Hjälpen vi fått från produktspecialisten Hanna under tiden har varit kanon! Det var guld värt att ha någon som kunde sätta sig in i vårt företag och våra behov och att kunna bolla med Hanna kring saker vi var osäkra på var verkligen avgörande. 

Vilka är de främsta fördelarna ni upplevt sedan bytet från Classic till Business?

I början var det ovant, men efter en tid har vi nu insett de stora fördelarna i programmet. Det är en tydlig och bra layout, faktureringen går väldigt smidigt, kvittotolkningen är uppskattad och månadsvyn i tidrapporteringen likaså. 

Har ni börjat använda några nya funktioner sedan bytet till Blikk Business?

Ja, tidigare har vi använt faktureringen, kvittotolkningen och de olika vyerna i tidrapporteringen.

Något tips till andra företag som funderar att byta från Blikk Classic till Blikk Business?

Det är en smidigare process än vad man tror. Med bra hjälp och en ”övergångsmånad” när man har lite lugnare i övrigt, så gick det för oss väldigt bra. Det är bra att tänka igenom hur man vill ha setupen i programmet noga, vi ändrade på en hel del saker i hur vi lägger upp våra projekt, rapporteringsprofiler osv, vi såg det som en möjlighet att ”börja om” och ”städa upp”. 

Vill du också byta från Blikk Classic till Blikk Business?