Kersti Bergström blir ny vd på Blikk

Kersti Bergström har utsetts till ny vd på Blikk. Hon tar över vd-rollen efter Blikks grundare Mikael Gramer som blir kvar i företaget som produktansvarig.
– Vi växlar upp med offensiva tillväxtmål. På sikt planerar vi att lansera Blikk även internationellt, säger Kersti Bergström.

Kersti Bergström har sedan ett år tillbaka jobbat som marknadschef på Piteå-företaget Blikk och tillträdde tjänsten som vd den 1 november. Hon har en lång bakgrund inom kommunikation och marknadsföring och var marknadsansvarig på koncernen Skoogs Handels AB innan hon anställdes på Blikk 2018.

Blikk är ett affärssystem som hjälper företag att samla sina viktigaste funktioner i ett och samma molnbaserade system, och sätter effektiv projekthantering och tidrapportering i centrum.

– Vi har vuxit snabbt och främst fokuserat på att utveckla och förfina vår produkt. Nu växlar vi upp inför 2020 då vi kommer att satsa stort på marknads- och tillväxtfrågor och hela kundresan – parallellt med att vi fortsätter att utveckla vår produkt tillsammans med kunderna. Det känns otroligt spännande, säger Kersti Bergström.

Ambitiösa tillväxtmål

Blikk lanserade sitt affärssystem 2017. Det används idag av företag i olika storlekar inom en mängd branscher över hela Sverige.
– Vi uppskattar att vi vid kommande årsskifte har ungefär 1000 kunder, och cirka 8000 användare.

Blikk räknar med att dubblera omsättningen 2019 jämfört med 2018.
– Vårt mål är att även nästa år fördubbla omsättningen genom att ta ytterligare andelar på den svenska marknaden. Vår ambition är också att vara en ledande aktör framför allt inom system för tidrapportering och projekthantering. Vi planerar även för att på sikt lansera Blikk internationellt.

Planerar nyrekryteringar 2020

Teamet som i dag består av 15 medarbetare kommer att växa.
– Vi har anställt en ny säljare i höst och planerar att göra flera nyrekryteringar 2020 inom både sälj, användarstöd och utveckling, berättar Kersti Bergström.

Tidigare vd:n, grundaren och ägaren Mikael Gramer blir kvar i bolaget som produktansvarig.
– Jag kommer att ägna mig åt produktutveckling, samarbeten och att driva projektet med vår utlandslansering. Kersti var ett givet val och har funnits på min radar som vd sedan hon började jobba hos oss. Bolaget behöver hennes gedigna kunskaper inom marknad och tillväxt, men även för interna frågor. Hon har de egenskaper som krävs för att leda teamet så att vi kan behålla vår starka och positiva företagskultur medan vi växer.

Skräddarsytt för redovisningsbyråer

Hösten 2019 lanserade Blikk sin första branschanpassning: Byråstödet Blikk Byrå som är skräddarsytt för redovisningsbyråer.
– Revisions- och redovisningsbranschen befinner sig på en digitaliseringsresa, och vi ser en stor potential att växa tillsammans med byråerna, säger Kersti Bergström.

Styrelseordförande Anne Graf menar att Blikk Byrå är ett exempel på hur Blikk utvecklas med sina kunder, utifrån kundernas feedback och behov.
– Nöjda kunder är A och O för vår affär. En annan strategi för tillväxt är utvecklade samarbeten med våra integrationspartners, som Visma och Fortnox, säger Anne Graf.

Vill du vara med på Blikks resa?

Vi är ständigt på jakt efter nya talanger som vill ansluta till vårt team. Spana in våra lediga tjänster – kanske finns det något som passar just dig!