Möt oss som jobbar här

Jocke Eman

Som driftansvarig är Jocke Eman den som ser till att Blikk alltid är up and running. Han är däremot en man med många strängar på sin lyra, då han på fritiden ägnar mycket tid till att musicera och spela in låtar i sin studio!

”En av de bästa sakerna med att jobba på Blikk är att det är ett väldigt härligt gäng där man både får hjälp och får hjälpa till!”

– Jocke Eman

Faktaruta

Namn: Jocke Eman

Ålder: 50

Bosatt: I Sjulnäs med fru och två barn

Fun fact: För musiknördar – kan spela ‘rosanna’-trumkompet på synt-keyboard 🙂

När började din resa på Blikk och vad var det som gjorde att du sökte dig just hit? 

Jag började på Blikk i början av 2021, då jag såg en annons om att Blikk sökte en utvecklare. Det ledde till ett samtal med Micke där vi surrade lite och kom fram till att det behövdes någon som kunde ta hand om driften i Azure. Jag tackade initialt nej eftersom jag är utvecklare, men efter löfte om att även få jobba som utvecklare så tackade jag ja. Det har nu visat sig att jag stormtrivs med uppgiften att ansvara för driften och jag har inte mycket tid över till utveckling utanför driftsmiljön – men det gör ingenting!

 

Vad motiverar dig i din roll som driftsansvarig?

Jag motiveras av att kunna få vara en resurs för utvecklarna vad gäller Azure, där jag kan analysera och utveckla Azure-miljön tillsammans med utvecklarna och produktansvarig.

 

Vad är det bästa med att jobba på Blikk? 

Att det är ett väldigt härligt gäng där man både får hjälp och får hjälpa till.

 

Jockes bästa tips för att lyckas i rollen som driftsansvarig

Kolla mycket i loggar, gör egna metrics för att förstå just er lösning och tveka inte att ta ut dump-filer för analys, det är viktigt för att få reda på vad som händer.

Vill du vara med på Blikks resa?

Vi är ständigt på jakt efter nya talanger som vill ansluta till vårt team. Spana in våra lediga tjänster – kanske finns det något som passar just dig!