”I digitaliseringens tidevarv bör man både tänka på att få bort krångliga eller pappersbaserade processer”

Anne Graf är till vardags VD för datacentret Hydro66 och sedan några månader tillbaka även ny styrelseordförande i Blikk. Vi passade på att ta oss en liten pratstund med Anne. 

Hej Anne! Kan du berätta lite mer om dig själv?
Min bakgrund är inom affärsutveckling, kommunikation och marknadsföring. Jag har jobbat i London och Bryssel innan jag flyttade hem till Norrbotten för snart 8 år sedan. Sedan dess har jag arbetat på olika sätt med den växande datacenterindustrin i Sverige, just nu är jag VD på ett av världens mest effektiva och gröna datacenter, Hydro66 i Boden.

Vad var det som lockade dig att gå in som styrelseledamot i Blikk?
Jag tycker om produktbolag med stora ambitioner! Blikk-gänget är väl förankrade i sin hemstad men har en global utblick. Sen är jag något av en affärssystem- och effektiviseringsnörd själv, så vi har en del gemensamt.

Vilken kompetens bidrar du med till Blikks styrelse?
Min och Per Embertsens roll som externa ledamöter är att hjälpa de andra att hålla reda på sina hattar, och se till att vi ägnar oss åt verkliga styrelsefrågor, såsom långsiktig strategi och finansiering.

Vilka är de största utmaningarna som du tror att företag står inför just nu?
En utmaning för oss alla är att optimera sin tid. Det är viktigt att medarbetare kan ägna sig åt rätt saker, samtidigt är det viktigt att ha ordning och reda för att inte förlora pengar, oavsett man har ett stort eller litet företag. Då gäller det att ha rätt system som underlättar på riktigt. I digitaliseringens tidevarv bör man både tänka på att få bort krångliga eller pappersbaserade processer och på att skapa transparens så att alla medarbetare kan får en tydlig bild av nyckeltal.

Vilket specifikt mål ser du mest framemot att jobba med?
Blikk-gänget är otroligt duktiga produktutvecklare och tar hand om sina kunder mycket väl, jag ser fram emot att skapa ännu bättre förutsättningar för teamet att få göra mer av det dom kan bäst!

Vill du vara med på Blikks resa?

Vi är ständigt på jakt efter nya talanger som vill ansluta till vårt team. Spana in våra lediga tjänster – kanske finns det något som passar just dig!