Vad är autogiro?

Autogiro är ett enkelt sätt att sköta betalningar automatiskt. Med autogiro betalas dina fakturor automatiskt på förfallodagen, förutsatt att pengarna finns på ditt konto. Autogiro lämpar sig bäst för att betala återkommande fakturor såsom försäkringar, bredband, hyra och liknande.

Mer om autogiro

För dig som önskar mer djupgående information:

 

Autogiro – ett slags medgivande

När du startar ett autogiro ger du betalningsmottagen fullmakt att debitera en viss summa från ditt konto, vilket kallas för ett autogiromedgivande. Av medgivandet framgår det däremot inte vilken summa som mottagaren är berättigad att dra från ditt konto. Det framgår i det avtal som du har slutit med företaget i fråga, det vill säga betalningsmottagaren.

Efter att du har startat ett autogiro drar mottagaren pengar från ditt konto (i enlighet med avtalet), vilket innebär att dina fakturor betalas automatiskt.

 

Fördelar med autogirobetalningar

Den största fördelen med autogiro är att du slipper lägga tid och energi på att betala återkommande fakturor såsom försäkringar, bredband, hyra och liknande.

 

Hur startar man ett autogiro?

För att ge ett autogiromedgivande kan du antingen kontakta betalningsmottagaren eller din bank.

Kom ihåg att du alltid har rätt att när som helst återkalla ett autogiro. Även detta görs genom att ta kontakt med betalningsmottagaren eller din bank.


Relaterade ord: Faktura, E-faktura


peter bergkvist tromb

VÅRA PRODUKTER

Blikk – det enkla affärssystemet

Blikk är ett flexibelt system som hjälper ert företag att minska administrationen, spara tid och öka lönsamheten. Boka demo eller testa gratis i två veckor.

resursplanering

BLOGG

Fördjupa dina kunskaper

Här kan du ta del av nyheter, tips och guider som berör Blikk, men även få inspiration och läsa mer om ämnen som tidrapportering, projekthantering och resursplanering.

redovisningsbranschen trender

GUIDE & FAQ

Lär dig mer om Blikk

Här hittar du både guider och FAQ:er om funktionaliteten i vårt system. Du hittar bland annat information som berör tidrapportering och kvittohantering i Blikk.