Case

Rockstore Engineering

Teknikbolaget Rockstore Engineerings konsulter är med genom hela byggprocessen, från projektering till slutförande. Tack vare Blikk slipper de att ägna sig åt tidskrävande administration. Vd:n Maria Mogensen och ekonomiansvarige Therese van Kerkvoorde berättar…

 

 

maria-mogensen

Maria Mogensen
VD
www.rockstore.se

“Framförallt sparar vi massor av tid. Vårt förra affärssystem var alldeles för tungrott.”

Rockstore Engineering

Hej Maria och Therese! Berätta lite om Rockstore Engineering.

Maria: Rockstore Engineering har funnits i 40 år och erbjuder konsulttjänster inom samhällsbyggnad och specifikt inom anläggning. Vi jobbar för offentliga beställare i Stockholmsområdet och har rollen som byggledare, projektledare eller projekteringsledare.

Rockstore Engineering

Varför valde ni Blikk?

Therese: När jag började på företaget för drygt ett år sedan såg jag direkt att vi behövde hitta ett enklare och smidigare affärssystem. Efter att ha letat ett tag hittade jag slutligen Blikk, och kunde snabbt konstatera att det var precis vad vi behövde. Eftersom hela vårt företag bygger på att vi har ett bra tidrapporteringssystem, var det dock ett beslut som krävde noga övervägande. Det som bland annat ledde till att vi bestämde oss för Blikk, var när vår revisionsbyrå, som är väl insatta i digitala lösningar och fått utmärkelser inom det området, påtalade att det var det bästa affärssystemet.

Vad är det bästa med Blikk?

Therese: Det är väldigt lätt att leta sig fram i programmet. Som ett exempel kontaktade jag Blikk förra veckan för att boka in en tid för byte av bokföringsprogram, men då visade det sig vara så enkelt att jag kunde göra det själv.

Rockstore Engineering

Hur jobbar ni konkret i systemet?

Therese: Vi använder det främst för tidrapportering, fakturering och projekthantering. För några månader sedan anslöt vi den första underkonsulten till Blikk och det har fungerat väldigt bra. Jag var med när hon laddade ner appen, men hon har inte haft några följdfrågor sedan dess. Den är alltså oerhört användarvänlig.

Hur har Blikk gynnat er affär?

Maria: Framförallt sparar vi massor av tid. Vårt förra tidrapporteringssystem var bra på sitt sätt, men samtidigt alldeles för tungarbetat och tidskrävande.

Vad vinner ni på att jobba i Blikk?

Maria: Som ett teknikföretag som erbjuder konsulter i framkant, känns det extra viktigt att vi håller oss uppdaterade på alla fronter. Vi vinner mycket på att kunna visa att vi använder de allra senaste digitala lösningarna.

Ert nästa steg i Blikk?

Therese: Idag har vi Blikk Business, men vi funderar på att välja till den mer utökade versionen av programmet, Blikk Pro. Den har en avtalsmodul och fler möjligheter till uppföljning, samtidigt som den interagerar mer med användaren än de andra versionerna. Blikk Pro skulle kunna ta en ännu större del av vårt administrativa arbete på kontoret.

Rockstore Engineering

Ert tips till andra företag som vill testa Blikk?

Therese: Jag rekommenderar att man börjar med någon av de enklare versionerna av affärssystemet. På så sätt hinner alla medarbetare att lära sig systemet från grunden, vilket jag tror leder till att man får ut ännu mer av Blikk Pro.

Upptäck hur Blikk kan skapa tid för ditt företag

Se fler case

claus-thingvall-advise-north

CASE | KONSULT, IT & MARKNAD

Baringo

”Med Blikk får vi många funktioner samlade på ett och samma ställe. Att systemet har ett lättanvänt gränssnitt är även det ett stort plus.”

CASE | KONSULT, IT & MARKNAD

IcTech

”Blikk samlar många av de funktioner som är väsentliga för oss som konsultbolag, i ett och samma system.”

CASE | KONSULT, IT & MARKNAD

Vallagruppen

”Med Blikk fångar vi upp debiterbar tid bättre och har ökat debiteringsgraden med 20 procent, väldigt höga siffror!”