Case

RecPro

RecPro hjälper företag att lyckas med sin kompetensförsörjning. Tack vare Blikk löper såväl säljprocesser som tidrapportering och fakturering i ett smidigt digitalt flöde. Erik Cedergren, VD och grundare, berättar…

Erik Cedergren
VD
www.recpro.se

”Med Blikk slipper vi lägga tid på onödig administration. Bara min tidsbesparing är två-tre arbetsdagar i månaden vilket är guld värt.”

RECPRO

Hej Erik! Berätta lite om RecPro.

Vi är ett Stockholmsbaserat konsultföretag som hjälper företag med rekryteringar. Vi både hyr ut rekryterare och erbjuder rådgivning inom rekrytering och employer branding. Vårt långsiktiga sätt att arbeta med rekrytering är nytt och har snabbt blivit efterfrågat – och vi har vuxit bara senaste året från 14 anställda till drygt 30 personer idag.

recpro

Varför valde ni Blikk?

Vi växer och sökte ett skalbart molnbaserat system som underlättar vår administration – framför allt vad gäller tidrapportering, utlägg, fakturering och lön där vi tidigare skötte delar manuellt. Vi fick tips om och Blikk, upptäckte att det var en perfekt lösning för oss och började jobba i systemet hösten 2020. Jag blir sällan imponerad av system, men av Blikk blev jag det!

 

Vad är det bästa med Blikk?

Dess breda funktionalitet i kombination med att det är lättöverskådligt och enkelt. I Blikk har vi CRM, kundinformation, säljtavla där vi trackar vår försäljning, vi sköter tid- och utläggsrapportering samt fakturering. Innan funderade vi på att skaffa flera system men det är extremt praktiskt att samla företagets funktioner i ett.

 

Hur jobbar ni konkret i systemet?

På flera sätt. Vi sköter säljprocessen via en säljtavla där vi registrerar leads, påminnelser och samverkar kring försäljningen: vem som gör vad och så vidare. När vi säkrat ett uppdrag lägger vi upp det som ett projekt, vi adderar vilka som är kopplade till uppdraget samt timpris och utgifter kopplade till projektet. Detta blir sedan underlag till faktureringen som vi skickar till Fortnox, som Blikk är integrerat med.
Medarbetarna använder Blikk-appen för att rapportera tid, fota kvitton för utlägg och registrera utgifter samt ansöka om ledighet – samtidigt som deras uppgifter sömlöst registreras som löneunderlag.

 

Hur har Blikk gynnat er affär?

Vi får iväg våra fakturor betydligt snabbare, vilket innebär att vi behöver mindre reserver på kontot. Vi tappar inte längre bort några fakturerbara timmar och vi kan enkelt följa och utvärdera våra uppdrag så att vi tar rätt betalt för dem.

 

Vad vinner ni på att jobba i Blikk?

Det blir mycket enklare och smidigare, vi slipper lägga tid på onödig administration. Som konsultföretag vill vi ägna maximal tid åt våra kunduppdrag. Det är också en enorm fördel att ha all data samlad, medarbetarna får bra överblick och det är lätt att hitta information. Eftersom det finns olika accessnivåer kan medarbetarna ha tillgång till exakt den data de behöver.

recpro

Hur gynnar Blikk era affärer?

Indirekt ökar vi vår lönsamhet eftersom vi sparar tid. För mig handlar det om en tidsbesparing på två-tre arbetsdagar i månaden vilket är guld värt. Övriga medarbetare sparar flera timmar i månaden. Vi får mer tid att fokusera på vår affär: att göra nytta i kunduppdragen.

 

Ert nästa steg i Blikk?

Vi har inte utforskat tjänsterna för offert och resursplanering, så Blikk har funktioner vi inte använder ännu. För oss betyder det mycket att Blikk är ett system vi kan expandera i – vi kan växa till flera hundra anställda utan att behöva byta system. Idag har vi en så pass enkel affär men framåt ser jag också stora fördelar med att vi kan mäta på enhetsnivå och få en tydlig överblick per kostnadsställe i Blikk.

 

Ditt tips till andra företag som vill testa Blikk?

Till dem vill jag säga att Blikk är ett väldigt enkelt system som är lätt för alla medarbetare att ta till sig. Du behöver knappt någon förkunskap för att flytta in i Blikk och börja navigera runt. Jag är kort sagt oerhört imponerad av att Blikk har lyckats med den ”omöjliga” ekvationen att bygga ett avancerat system med bred funktionalitet – som samtidigt är enkelt att använda.

Upptäck hur Blikk kan skapa tid för ditt företag

Se fler case

CASE | KONSULT, IT & MARKNAD

IcTech

”Blikk samlar många av de funktioner som är väsentliga för oss som konsultbolag, i ett och samma system.”

CASE | KONSULT, IT & MARKNAD

Tromb

”Blikk frigör tid som vi kan lägga på att analysera och förstå vad vi behöver göra för att förbättra lönsamheten för hela verksamheten.”

claus-thingvall-advise-north

CASE | KONSULT, IT & MARKNAD

Baringo

”Med Blikk får vi många funktioner samlade på ett och samma ställe. Att systemet har ett lättanvänt gränssnitt är även det ett stort plus.”