Case

Mero Rekrytering

Mero Rekrytering hade en digital lösning som bara delvis var anpassad för verksamheten. De kompletterade med Blikk och fick en smidigare tidrapportering och mycket mer. 

 

 

Flippa Cederlund Mero Rekrytering

Filippa Cederlund 
Säljchef och rekryterare
www.mero.se

”Jag tycker att det är viktigt att de digitala lösningar som vi använder är moderna och lättanvända för konsulterna.”

Mero Rekrytering

Hej Filippa, berätta mer om Mero Rekrytering!

Vi är ett relativt litet rekryteringsföretag i Malmö som funnits i tre och ett halvt år. Vi är två anställda och har ungefär 10 konsulter som vi hyr ut i rekryteringssyfte för att bli anställda hos våra kunder – och jobbar även med direktrekrytering. Vårt fokus ligger på IT, teknik och administrativa tjänster hos allt från små till stora bolag.

om-mero-rekrytering

Hur jobbade ni innan ni började med Blikk?

Vi jobbade i ett annat system som är kopplat till rekryteringsbranschen som hade allt från sälj, ekonomi, rekrytering och prognos men kostnaden blev helt enkelt för stor för vår storlek på företaget. Då vi började med ett annat väldigt modernt rekryteringssystem, som ligger i framkant i kandidathantering, behövde vi även ett motsvarande tidsrapporteringssystem som stödjer ekonomi, löner och fakturering på ett enkelt, smidigt och snyggt sätt, och då blev det Blikk.

 

Vilka problem hade ni innan ni började med Blikk?

Förutom kostnaden så upplevde vi inte att det dåvarande systemet kunde anpassas efter vårt bolags behov och ville använda ett mer modernt system. Eftersom Blikk har andra funktioner, som kvittohantering och dylikt, såg vi en nytta i det som vårt tidigare system inte hade, samt även kopplingen direkt till vårt lönesystem Visma Lön och ekonomisystem Fortnox.

 

Utvärderade ni flera alternativ innan valet föll på Blikk, vad avgjorde där?

Ja, vi hade ganska många möten med olika företag och undersökte olika varianter. Jag tycker att det är viktigt att de digitala lösningar som vi använder är moderna och lättanvända för konsulterna. Det tycker jag Blikk levererar på. Vi hoppas även kunna använda Blikk som prognosverktyg framöver.

mero-rekrytering

Hur har implementeringen gått, har ni några tips?

Det har gått bra, det viktigaste är nog att ta sig tid. Det är alltid svårt att frigöra tid för den här typen av uppgifter, men det måste göras och gärna lite mer tid än man tror.

 

Hur använder ni Blikk i vardagen?

Vi vill som sagt gärna använda Blikk som prognosverktyg, men i dagsläget använder vi främst tidrapporteringen, faktureringen och löneunderlagen. Konsulterna tidrapporterar, många varje dag och andra veckovis. Vid månadsslutet behöver all tid finnas inne i Blikk.

Upptäck hur Blikk kan skapa tid för ditt företag

Se fler case

CASE | ÖVRIGA

Invencon

”Det arbetet som innan Blikk tog ett par arbetsdagar klarar jag nu av på en dryg eftermiddag.”

CASE | ÖVRIGA

Imply Consulting

”Sedan implementeringen av Blikk har vi fått en smidigare hantering av både tidrapportering och kvittohantering.”

CASE | ÖVRIGA

LinSon

”Sen vi började använda Blikk upplever jag att vi fakturerar mer eftersom vi fått bättre koll på kostnadsdrivare.”