Case

Integration Design

Med ett passionerat förhållande till teknik levererar Integration Design lösningar som gör livet lättare och skönare. Tack vare Blikk Pro har de samlat flera viktiga funktioner i ett system, vilket gör det möjligt att jobba i ett sömlöst affärsflöde, från offert till fakturering!

Christophe - Integration Design

Christophe Mourou
Creative Director
www.integrationdesign.se

”En av de största fördelarna med Blikk är att vi samlar flera funktioner i ett och samma system.”

Integration Design - logotyp

Hej Christophe! Berätta lite om Integration Design.

Vi arbetar med att integrera teknik i fastigheter. Mer specifikt integrerar vi ljud, bild och belysning med tillhörande styrning och automationer i allt från privata hem till kommersiella fastigheter, hotell, kontorslokaler och lyxyachter. Synonymt för våra lösningar är att de är noggrant komponerade för optimal funktion och bekvämlighet!

 

Vilka utmaningar upplevde ni innan ni började med Blikk?

Innan vi började med Blikk hade vi inget samlat system för att hantera offerter, projekt, tidrapportering, fakturering och andra uppgifter som är en viktig del av vår vardag. Vi använde mestadels Excel och sparade ner filer i särskilda mappstrukturer för att försöka hålla koll på våra projekt. Tiden rapporterades sedermera i ett annat system, vilket medförde att det krävdes mycket manuellt arbete för att få ihop kompletta löne- och fakturaunderlag.

 

Varför valde ni Blikk?

Vår projektledare Jakob fick ansvaret att hitta ett system som klarade av att möta våra behov. Blikk innehöll dels den funktionalitet vi efterfrågade, samtidigt som gränssnittet kändes modernt och användarvänligt.

 

Hur jobbar ni med Blikk i vardagen?

Vi arbetar i ett sömlöst affärsflöde, från offert till fakturering. När en offert har godkänts lägger vi upp kunden i Blikk och skapar ett nytt projekt med tillhörande budget och tidskalkyl. Våra medarbetare tidrapporterar sedan mot de olika projekten och redovisar även material och artiklar som använts.

När arbetet är slutfört sammanställer vi eventuella leverantörsfakturor och skapar kompletta fakturaunderlag. Eftersom vi har integrerat Blikk med vårt ekonomisystem, Fortnox, går det snabbt och smidigt att skicka iväg fakturorna.

Därutöver använder vi Blikk för att göra uppföljningar och kontrollera hur utfallet ser ut i förhållande till budget och tidskalkyl.

 

Vad är det bästa med Blikk?

En av de största fördelarna med Blikk är att vi samlar flera funktioner i ett och samma system. Att kunna arbeta i ett sömlöst flöde med bland annat offerter, tidrapportering och ekonomisk uppföljning underlättar verkligen för oss som arbetar i projektform.

 

Hur har Blikk gynnat er affär?

Administrationen kräver inte lika mycket manuell handpåläggning, vilket gör att vi sparar mycket tid som kan läggas på viktigare uppgifter. Vi har även fått bättre kontroll över våra projekt.

 

Hur tar ni nästa steg i Blikk?

Vi kommer framförallt att fortsätta förbättra våra befintliga arbetsprocesser i systemet.

 

Några tips till andra företag som funderar på att börja med Blikk?

Var inte rädd för att fråga om hjälp. Blikk är tillgängliga, lyhörda och erbjuder alltid bra hjälp!

Upptäck hur Blikk kan skapa tid för ditt företag

Se fler case

mero-rekrytering

CASE | ÖVRIGA

Mero Rekrytering

”Jag tycker att det är viktigt att de digitala lösningar som vi använder är moderna och lättanvända för konsulterna.”

CASE | ÖVRIGA

Invencon

”Det arbetet som innan Blikk tog ett par arbetsdagar klarar jag nu av på en dryg eftermiddag.”

CASE | ÖVRIGA

Fyrtech

”Vi har implementerat Blikk hos flera av våra kunder där systemet hjälpt företagen att få kontroll över personalens tid.”