Case

Elite Accounting

Elite Accounting var tidiga med att få in sina kunder på den digitala vägen. Eftersom de jobbar hårt för att ligga i framkant, var det ett naturligt steg att byta ut sitt gamla CRM-system mot Blikk.

claus-thingvall-advise-north

Lucas Lindholm
Redovisningsekonom
www.eliteaccounting.se

– Till skillnad från vårt tidigare system, som var statiskt och krångligt, har Blikk ett modernt gränssnitt och är enkelt att använda, förklarar redovisningsekonomen Lucas Lindholm.

Elite Accounting

Hej Lucas! Berätta lite om Elite Accounting.

Lenny Hasslerud startade företaget 2007 och åtta år senare kom hans bror Leon in i bilden. De var båda trötta på att jaga kvitton och papper, och började därför att arbeta med att få in kunderna i en digital miljö. Det här var långt innan digitaliseringsresan inom vår bransch hade satt igång på allvar. Idag är vi 15 anställda och arbetar med att hjälpa entreprenörer att lyckas med sin verksamhet genom digitala verktyg.

 

Varför valde ni Blikk?

Vi fick höra från flera oberoende källor om fördelarna med systemet. Blikk har ett tilltalande gränssnitt och är enkelt att forma till den slutprodukt som vi vill ha.

 

Hur jobbade ni innan ni började med Blikk?

Vi använde ett annat digitalt CRM-system, som många av oss upplevde som statiskt och svårt att hantera. Det var exempelvis krångligt att lägga upp nya kunder i det systemet.

 

Hur jobbar ni konkret i Blikk?

Primärt använder vi Blikk i eget syfte för att tidrapportera och fakturera ut mot kund. Vi använder det också för analys av rapporterad tid och frånvaro, som enkelt integreras i lönesystemet.

 

Vad är det bästa med Blikk?

Användarvänligheten och lyhördheten. Om man har några förslag på förbättringar tar Blikk till sig det och ser till att möta ens behov.

 

Hur har er roll gentemot kunderna förändrats genom digitaliseringen?

Vi har haft en stark tillväxt på senare år, vilket bland annat beror på vårt stora fokus på det digitala. Vi jobbar hårt för att ligga i framkant med de lösningar som finns.

 

Hur tar ni nästa steg i Blikk?

Nästa steg för oss är att försöka implementera Blikk hos några av våra kunder. Vi jobbar mycket mot tjänstesektorn och ser att Blikk skulle fungera väldigt bra för de som tidrapporterar, exempelvis advokater, it-konsulter och andra konsultverksamheter.

 

Något tips till andra byråer som funderar på att börja med Blikk?

Det viktiga är att planera innan man sätter igång implementering av ett nytt rapporteringssystem. Det finns många frågor att ta ställning till och därför är det viktiga att rita upp kartan först. Annars är risken att man behöver göra om och göra rätt vid ett senare tillfälle, vilket är oerhört tidskrävande. Många av våra kunder uppskattar vår input som byrå vid ett byte av CRM-system eftersom vi kan konsultera kring vilka som är kompatibla med eventuella affärssystem.

Upptäck hur Blikk kan skapa tid för ditt företag

Se fler case

claus-thingvall-advise-north

CASE | REDOVISNING & REVISION

Malmö City Redovisning

”Med Blikk får vi många viktiga funktioner samlade i ett användarvänligt system där allt hänger ihop på ett bra sätt.”

claus-thingvall-advise-north

CASE | REDOVISNING & REVISION

Advise North 

”Att göra reaktiva teknikinköp är omodernt och söndrande, man måste göra val som går att växa med.”

claus-thingvall-advise-north

CASE | REDOVISNING & REVISION

Resultat Redovisning & Revision

”Vi letade efter ett webbaserat tidredovisningssystem som håller måttet. I Blikk kände vi att vi hade hittat just det.”