Case

Beegleton

Beegleton erbjuder ett brett utbud av marknadsföringstjänster. Med Blikk Pro har de fått ett användarvänligt system som underlättar tidrapportering, fakturering samt analys och uppföljning.

claus-thingvall-advise-north

Marcus Törnell
Digital strateg / Delägare
www.beegleton.com

”Vi uppskattar att Blikk är flexibelt och innehåller många funktioner som hjälper oss att jobba smartare. Integrationen med ekonomisystemet och det öppna API:et är också värdefullt för oss.”

Beegleton - logotyp

Hej Marcus! Berätta lite om Beegleton.

Beegleton är en reklambyrå med bas i Norrköping. Vi är i dagsläget sex anställda, alla med olika bakgrunder, som tillsammans bildar ett kreativt team. Det gör att vi kan hjälpa våra kunder med allt från hemsidor, sociala medier och Google-annonsering till framtagning av trycksaker och logotyper. Våra kunder återfinns över hela Sverige och för många av dem fungerar vi som en extern marknadsavdelning.

 

Vilka utmaningar upplevde ni innan ni började med Blikk?

I många år var det enbart jag och min kompanjon Carl som arbetade på Beegleton. Eftersom vi själva var involverade i alla uppdrag och mestadels jobbade med fasta priser, klarade vi oss med ett enklare projekthanteringssystem.

När vi började anställa fler medarbetare, utöka vårt tjänsteutbud och jobba mer med löpande uppdrag upplevde vi däremot att det blev svårare att hålla koll på vår tid och beläggningsgrad. Vi saknade även ett enhetligt arbetssätt, då alla våra medarbetare hade sina egna sätt att sköta tidredovisningen. En del använde sig exempelvis av Excel medan andra förde anteckningar i Word.

Beegleton case

 

Varför valde ni Blikk?

Vi testade initialt ett par olika system på marknaden. En del av dem saknade den funktionalitet vi efterfrågade och andra var svåra att använda. Vi upplevde att Blikk mötte våra krav på såväl funktionalitet som användarvänlighet, samtidigt som vi värdesatte att Blikk är ett svenskt företag som ständigt vidareutvecklar sitt system.

 

Hur använder ni Blikk i vardagen?

Alla våra medarbetare sköter sin tidrapportering i Blikk, både för att rapportera interntid och utlägg samt tid som ska faktureras vidare till kund. En del av dem föredrar att använda klockfunktionen med start och stopp, medan andra registrerar sin tid mot projekt dagligen eller veckovis. När det är dags att fakturera skapar vi färdiga fakturaunderlag som sedan skickas till vårt ekonomisystem, Fortnox, för fakturering. I samband med att vi har ledningsmöten brukar vi även ta ut rapporter för att se över viktiga nyckeltal.

 

Vilka är de största fördelarna med Blikk?

Vi uppskattar att Blikk är flexibelt och innehåller många funktioner som hjälper oss att jobba smartare. Integrationen med ekonomisystemet och det öppna API:et, som möjliggör kopplingar till andra system, gör dessutom att vi slipper manuellt dubbelarbete och sparar värdefull tid.

Beegleton - miljöbild

 

Hur tar ni nästa steg i Blikk?

Avtalshanteringen med e-signering är en funktion som vi inte använder i dagsläget, men som vi överväger att börja använda framöver. Att automatisera fler processer via integrationer är ett annat utvecklingsområde för oss.

 

Något tips till andra företag som funderar på att börja använda Blikk?

Vänta inte med att implementera systemet bara för att ni är få anställda. Det är lättare att sätta upp nya arbetssätt och rutiner när man är i början av sin företagsresa. När systemet väl börjar användas samlar man automatiskt på sig data som gör det möjligt att följa och titta tillbaka på hur siffrorna har utvecklats genom åren, vilket för en företagare är väldigt spännande!

Upptäck hur Blikk kan skapa tid för ditt företag

Se fler case

claus-thingvall-advise-north

CASE | KONSULT, IT & MARKNAD

Baringo

”Blikk är för oss en ”one-stop-shop” som används för att sköta mycket i det dagliga arbetet, från sälj till fakturering.”

maria-mogensen

CASE | KONSULT, IT & MARKNAD

Rockstore Engineering

”Med Blikk sparar vi massor av värdefull tid. Vårt förra affärssystem var alldeles för tungarbetat och tidskrävande.”

CASE | KONSULT, IT & MARKNAD

Vallagruppen

”Med Blikk fångar vi upp debiterbar tid bättre och har ökat debiteringsgraden med 20 procent, väldigt höga siffror!”