Byråns glädje över KYC-lösningen: ”Inga fler Excel-filer!”

Likt många i branschen använde sig Bright Redovisning & Revision av Excel-filer för att upprätta allmänna riskbedömningar och kundkännedommar. När deras byråstöd, Blikk Byrå, utökades med en molnbaserad KYC & AML-lösning kunde de samla fler funktioner i ett system. 

– Blikks lösning är användarvänlig och ger oss en god överblick av vad som har gjorts och vad som ska göras härnäst, säger Maria Pettersson, Auktoriserad redovisningskonsult på Bright Redovisning & Revision.

Ökat behov av en KYC-lösning

Bright, som är baserade i Skellefteå, består av ett 30-tal medarbetare som hjälper företag med både redovisning, revision, lönehantering och rådgivning. Byrån har ett stort antal kunder, allt från mindre familjeägda företag till börsnoterade aktiebolag, vilket gör kundkännedom och AML till ett prioriterat område.

Tidigare använde de Excel-filer för att göra riskbedömningar. Ett manuellt och tidskrävande arbete som gjorde det svårt att få en helhetsbild över processen. Det var även utmanande att hålla koll på förändringar, exempelvis om någon kund lagts till på en PEP- eller sanktionslista.

För att effektivisera arbetet och underlätta efterlevnaden av penningtvättslagen bestämde sig Maria och hennes kollegor på Bright Redovisning & Revision för att implementera en KYC och AML-lösning.

– Vi jämförde flera olika system och upplevde att Blikk kunde erbjuda den mest användarvänliga lösningen. Eftersom lösningen var en del av vårt byråstöd innebar det också att vi kunde samla ännu en viktig funktion på ett ställe och slippa dubbelarbete i flera system, berättar Maria.

Bättre koll under hela processen

Skellefteåbyrån uppskattar det tydliga arbetsflödet som genomsyrar Blikk KYC & AML, hela vägen från allmän riskbedömning till kundkännedom och bevakning.

– Det är tydligt i vilken ordning som saker ska göras och vi får dessutom en god överblick av vad som har gjorts, vad som har påbörjats och vad som är kvar att göra, säger Erika Grenholm, Auktoriserad revisor på Bright Redovisning & Revision och fortsätter:

– En annan fördel är att riskfaktorerna från den allmänna riskbedömningen ärvs ner till kundkännedomen, vilket bidrar till att det blir en röd tråd genom processen.  

De automatiska kontrollerna mot PEP- och sanktionslistor, som underlättar byråns löpande bevakning, lyfts också fram i positiv bemärkelse.

– Vi är mycket glada över att slippa Excel-filerna och kunna arbeta i ett molnbaserat system som gör det enklare att leva upp till kraven i penningtvättslagen, avslutar Erika.

 

Upptäck fördelarna med Blikk KYC & AML!

Våra kunder har ordet

”Efter implementeringen av Blikk har vi kunnat minska ner på antalet program, vilket har lett till stora tid- och kostnadsbesparingar.”

– Helena Wackt, Diem Ekonomibyrå, användare av Blikk Byrå

”Blikk är lätt att använda! Vi har en hel del medarbetare med begränsad teknikvana, men även för dem går det bra att tidrapportera via Blikks mobilapp.”

– Henrik Haltorp, InduMate Karlstad, användare av Blikk Pro

"Att kunna arbeta i ett sömlöst flöde med offerter, tidrapportering och ekonomisk uppföljning underlättar verkligen för oss."

– Christophe Mourou, Integration Design, användare av Blikk Pro

”Med Blikk sparar vi massor av värdefull tid. Vårt förra affärssystem var alldeles för tungarbetat och tidskrävande.”

– Maria Mogensen, Rockstore Engineering, användare av Blikk Business

”Tack vare Blikks partnerportal kan vi dela dokument och viktiga handlingar med våra kunder på ett snabbt och smidigt sätt!”

– Nicklas Paulsson, Qrev, användare av Blikk Byrå

Relaterade artiklar

Daniel-linsten-JDG Revision

BLOGG

Ekonomibyrån om Blikk KYC & AML: ” Underlättar vår vardag”

När Blikk Byrå nu utökas med en KYC-lösning som uppfyller våra behov slipper vi tidskrävande arbete i flera system.”

Jobba med projektplanering

BLOGG

Vad är KYC? Vi reder ut alla frågetecken.

”KYC är ett begrepp som förekommer allt oftare inom näringslivet. Men vad betyder det egentligen? Det reder vi ut här.”

Projektmetoder

BLOGG

Från manuell hantering till sömlöst flöde med Blikk KYC & AML

”Med Blikks molnbaserade KYC & AML-lösning slipper vi tidskrävande arbete i Word och Excel-filer.”