Blikk väljer ny styrelse med Anne Graf som ordförande

Blikk digitaliserar företagets hela administration i ett och samma system. Tillväxten har sedan bolaget grundades varit stark och för att ta nästa steg i utvecklingen kompletteras nu styrelsen med externa medlemmar. Anne Graf blir ny styrelseordförande och Per Embertsén går in som styrelseledamot.

– En extern styrelse har funnits länge på önskelistan och vi har ägnat mycket tid åt att fundera på vilka kompetenser vi vill förstärka med. Utifrån-perspektivet är en viktig faktor i sig självt men som i alla lagbyggen är det olikheterna man vill åt och där har vi verkligen lyckats. Både med Pers enorma erfarenheter och naturligt långsiktiga perspektiv samt Annes unika förståelse för marknadsföring, molntjänster och förmåga att tänka utanför ramarna, säger Mikael Gramer VD på Blikk.

Anne Graf är VD på Hydro66 i Boden och har under de senaste åren arbetat på olika sätt inom norra Sveriges växande datacenterindustri.

-Jag tycker om produktbolag med stora ambitioner! Blikk är väl förankrade i sin hemstad men har en global utblick. Sen är jag något av en affärssystem- och effektiviseringsnörd själv, så vi har en del gemensamt. Min och Pers roll som externa ledamöter är att hjälpa de andra att hålla reda på sina hattar och se till att vi ägnar oss åt verkliga styrelsefrågor, såsom långsiktig strategi och finansiering, säger Anne Graf.

Per Embertsén har en bakgrund inom pappers- och massaindustrin och har tidigare varit VD för bl a SCA Munksund.

– Det finns en härlig entusiasm bland alla medarbetare på Blikk och det är ett bolag med stora visioner. Jag har varit med om att leda företag i många år – både större och mindre – och hoppas kunna bidra med en del erfarenheter och kloka synpunkter.  Det handlar mycket om att öka tillväxten samtidigt som Blikk fortsätter att vårda sina kunder och kundrelationer.

Blikk har idag flera hundra kunder och tusentals användare över hela Sverige. Under 2018 startades ett nära samarbete tillsammans med Visma Spcs där man för deras räkning tog fram en white label, d.v.s. en produkt som levereras till ett annat företag som säljer den under eget varumärke. Den nya produkten lanserades i november under namnet Visma Tid Smart.

Blikk styrelse inkluderar även ägarna Mikael Gramer, Anders Vinblad Von Walter och Peter Nordlund.

Upptäck fördelarna med Blikk!