Under hösten 2023 lanserar Blikk en molnbaserad lösning som hjälper ekonomibyråer att med bland annat allmän riskbedömning och kundkännedom.
– Vi utökar vårt byråstöd med en KYC och AML-lösning som är anpassad efter de behov som finns inom revisions- och redovisningsbranschen, säger Mikael Gramer, produktchef på Blikk.
Ökat behov bland ekonomibyråer
Allt fler byråer efterfrågar en lösning som hjälper dem med KYC och AML-processerna. Nu utökar Blikk sitt byråstöd, Blikk Byrå, med en molnbaserad lösning för allmän riskbedömning och kundkännedom.
– Genom att integrera lösningen i Blikk Byrå slipper våra kunder använda flera tjänster, utan samlar istället alla sina viktigaste funktioner i ett system, berättar Mikael Gramer och fortsätter:
– Lanseringen sker under hösten 2023, men redan nu går det att göra en intresseanmälan.
Bättre koll under processen
Blikk har lagt stor vikt vid att ta fram en lösning som hjälper byråerna att få bättre koll under hela processen, från riskbedömning till bevakning och rapportering.
– Byråerna kan dels använda vår mall för att göra en allmän riskbedömning av den egna verksamheten, men de kan också komplettera mallen med egna bilagor och dokument. Det finns även möjlighet att ange när nästa bedömning ska göras, säger Mikael Gramer och fortsätter:
– Beroende på vilka uppdrag som är knutna till en kund kan byråerna välja bland mallar under kundkännedomsprocessen. Blikk hämtar sedan verifierade företagsuppgifter och gör kontroller mot PEP-, SIE-, SIP- och sanktionslistor. ID-kontrollen av verklig huvudman och företrädare för bolaget kan göras med BankID.
Bevakningar och händelseflöde
Blikk kontrollerar löpande om det sker några förändringar hos byråns kunder. Sker det förändringar som kan påverka riskbedömningen skapas det en händelse som man kan granska och avgöra vilka potentiella åtgärder som är nödvändiga. Det finns även möjlighet att registrera, hantera och följa upp egna avvikelser.
– Dessutom finns det en överskådlig dashboard som bland annat visar aktuella händelser samt status för den allmänna riskbedömningen, avslutar Mikael Gramer.