Blikk-familjen växer!
Nu kan vi släppa nyheten att Blikk-familjen får en ny medlem, Blikk Business. Ett lättare system primärt för tidrapportering och orderhantering. Vill du veta mer om vad Blikk Business innehåller? Läs mer här.

Kärt barn byter namn
Det system som du använder idag döps om och kommer hädanefter att kallas Blikk Classic. I övrigt sker det inga förändringar – du fortsätter använda systemet precis som vanligt!

Logga in i Blikk Classic
Om du vanligtvis loggar in via vår hemsida finns nu två inloggningar att välja mellan, Blikk Classic och Blikk Business. Vill du komma direkt till inloggningen för Blikk Classic så kan du bokmärka sidan https://app.blikk.nu. Ingenting förändras i mobilappen.


Nyheter i Blikk Classic

Anonymisering av tidigare användare
Den nya GDPR-lagstiftningen ställer nya krav på arbetsgivare och behandling av personuppgifter. För att underlätta för Administratörer i Blikk har vi byggt ny funktionalitet för att kunna anonymisera tidigare användare/medarbetare i systemet.

Gå in under Administrera, när du klickar Ta bort på en användare raderas alla fält för personuppgifter, såsom personnummer, adress och anhöriginformation. Vid borttagning kan du sedan göra två val;
Ta bort och anonymisera för- och efternamn. Användarens namn byts ut till Borttagen Användare, och är inte längre möjlig att identifiera någonstans i systemet.
Ta bort utan anonymisera namn. Vid detta val kan du fortfarande se användarens för- och efternamn i rapporter, på gamla ordrar och affärsmöjligheter. En tidigare borttagen användare som du behållit namnet på kan också anonymiseras i efterhand.

Kom ihåg! Säkerställ att alla tidrapporter är attesterade och eventuella löneunderlag är utskrivna, innan du tar bort användaren. De inte går att återskapa när användaren är borttagen.

 

 

 

Godkänn Blikks uppdaterade Användarvillkor
För att ditt företag ska kunna fortsätta använda Blikk behöver en Administratör i systemet godkänna de uppdaterade Villkoren & Personuppgiftsbiträdesavtalet. Om villkoren inte redan har godkänts så kommer Administratörer att se en daglig pop-up i systemet. Vi påminner om att avtalet måste godkännas senast 20 juni.

Har du frågor eller vill veta mer, kontakta oss på support@blikk.se.

Hälsningar,

Blikk-Teamet