Blikk Classic stängs ner

Vi stänger ner Blikk Classic och lämnar plats åt de nyare Blikk-editionerna Pro, Business och Easy. Här kan du läsa mer om hur detta påverkar dig samt hur du går tillväga för att byta till en nyare version av Blikk.

Tidrapportering

Sista året med Blikk Classic

Vi har länge varit nöjda med Blikk Classic, men systemet är numera omodernt. Den 30 november 2023 kommer vi därför att stänga ner Blikk Classic och den tillhörande mobilappen för att lämna plats åt de nyare Blikk-editionerna Pro, Business och Easy.

Du kan använda Classic fram till dess, men vår rekommendation är att du redan nu byter till någon av de nyare Blikk-editionerna. På så sätt kan du känna dig trygg med att bytet blir smidigt, samtidigt som du kan ta del av vårt migreringserbjudande!

Erbjudande

Anmäl ditt intresse att byta till en nyare version av Blikk innan 30 juni för att få 20% rabatt på licenserna och ta del av kostnadsfria rådgivnings-
timmar!*

Vill du ha hjälp att byta till en
nyare version av Blikk?

Genom att byta till någon av de nyare Blikk-editionerna får du tillgång till fler smarta funktioner som underlättar din vardag. Du som anmäler ditt intresse innan 30 juni får dessutom 20% rabatt på licenserna samt kostnadsfria rådgivningstimmar*.

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort.

*Rabatten gäller i 12 månader från det att ditt företag börjar faktureras för en ny version av Blikk (Pro/Business/Easy). Den gäller även i kombination med årsfaktura. Antalet kostnadsfria rådgivningstimmar är begränsade och måste nyttjas inom 6 månader efter att bytet har skett. Ett begränsat antal bokningsbara rådgivningstillfällen finns tillgängliga varje månad, vilket innebär att det är först till kvarn som gäller.

”Att byta från Blikk Classic till Blikk Business var smidigt och gick snabbare än vad vi tänkt oss.”

– Lovisa Röjd, IcTech

Viktiga datum och saker att göra

Planera bytet till en nyare Blikk-edition (snarast)

Du som anmäler ditt intresse om att byta till en nyare version av Blikk innan 30 juni får 20% rabatt på licenserna samt kostnadsfria rådgivningstimmar*.

Det finns flera olika Blikk-editioner att välja mellan. Vilken edition du väljer att använda beror helt och hållet på vilka behov ditt företag har:

Blikk Pro – Passar dig som önskar komplett funktionalitet och vill arbeta i ett komplett affärsflöde, från sälj till projekthantering, resursplanering, offert, affärsmöjligheter, avtal och uppföljning. Möjlighet finns att jobba både med faktura- och löneunderlag.

Blikk Business – Passar dig som huvudsakligen vill arbeta med tidrapportering och grundläggande projekthantering. Möjlighet finns att jobba både med faktura- och löneunderlag.

Blikk Easy – Passar dig som endast vill arbeta med närvaro- och frånvarorapportering samt kvittohantering. Endast för löneunderlag.

Läs mer om våra produkter eller spana in våra filmer för att lära dig mer om de olika editionerna.

*Rabatten gäller i 12 månader från det att ditt företag börjar faktureras för en ny version av Blikk (Pro/Business/Easy). Den gäller även i kombination med årsfaktura. Antalet kostnadsfria rådgivningstimmar är begränsade och måste nyttjas inom 6 månader efter att bytet har skett. Ett begränsat antal bokningsbara rådgivningstillfällen finns tillgängliga varje månad, vilket innebär att det är först till kvarn som gäller.

Förbered de sista löne- och fakturaunderlagen (senast 30 oktober 2023)

Om du planerar att börja använda en nyare version av Blikk, alternativt byta till något annat system, rekommenderar vi dig att förbereda de sista löne- och fakturaunderlagen senast 30 oktober.

Tänk på att samtliga tidrapporter måste vara låsta och attesterade innan löne- och fakturaunderlagen kan skapas. Du bör därför påminna dina medarbetare att registrera sin tid innan 30 oktober.

Exportera data (senast 29 november 2023)

All data kommer raderas permanent när systemet stängs ner 30 november 2023. Om du vill spara data från Blikk Classic rekommenderar vi dig att göra en data-export senast 29 november. Du kan själv göra en data-export genom att navigera till Rapporter och kategorierna Kvitton & Utlägg, Excel-rapporter respektive Data-exporter.

Om exportfilen är för stor kan den inte hanteras av webbläsaren och exporten kommer därför att avbrytas. Skulle detta inträffa kan du kontakta oss på export@blikk.se och informera om vilken/vilka exporter du önskar. Vi skickar dig exportfilerna inom 7 arbetsdagar.

Om du vill migrera din data till en nyare version av Blikk måste du ta hjälp oss.

Nedstängning av Blikk Classic (30 november 2023)

Från och med 30 november kommer varken du eller dina medarbetare att kunna använda Blikk Classic, men vid det laget hoppas vi såklart att ni redan kommit igång med någon av de nyare Blikk-editionerna!

Projektekonomi

Fördelar med att byta till en nyare version av Blikk

  • Tillgång till fler smarta funktioner som underlättar din vardag, däribland analysverktyg, avtalshantering (inkl. e-signering) samt möjlighet att inkludera bilagor i offerter*
  • Möjlighet att sköta tidrapportering, projekt och andra viktiga uppgifter även när du är på språng – med Blikks mobilapp
  • Ny design ett mer intuitivt gränssnitt
  • Ta del av ett attraktivt erbjudande – exklusivt för dig som tidigare använt Blikk Classic

*Vänligen notera att funktionerna avtalshantering (inkl. e-signering) och offerter endast finns tillgängliga i Blikk Pro. 

Vanliga frågor

Varför stängs Blikk Classic ner?

Vi har länge varit nöjda med Blikk Classic, men systemet är numera omodernt. All nyutveckling och framtidssäkring sker i nästa generation av Blikk. Genom att byta till någon av våra nya editioner Pro, Business eller Easy kan du ta del av fler smarta funktioner som underlättar din vardag, samtidigt som du kan använda mobilappen på ett helt annat sätt.

Vad händer med mitt avtal för Blikk Classic?

Om du har betalat med årsfaktura och bytt till en nyare Blikk-edition innan avtalsperiodens slut, kommer du inte att erhålla dubbla fakturor. Du faktureras för den nya versionen först när den befintliga avtalsperioden löpt ut. Årsfakturor som skapats efter 30 november 2022 kommer att förfalla 30 november 2023.

Om du har betalar med månadsfaktura kommer du att faktureras för Classic till dess att du börjat använda en nyare Blikk-edition. Därefter faktureras du för den nya editionen.

Hur går en migrering eller ett byte till?

När du ska börja använda en nyare version av Blikk kan bytet ske på två olika sätt:

  • Byte utan data-migrering
  • Byte med data-migrering

Börja med att anmäla ditt intresse om att byta till en nyare version av Blikk. Vi hör då av oss till dig för en första avstämning. Under det första samtalet beslutar vi i samråd huruvida det är aktuellt med en data-migrering eller inte.

Byte utan data-migrering

Du kan byta till en nyare Blikk-edition utan att föra över någon historisk data från Classic. Genom att göra detta blir bytet snabbare, samtidigt som du kan optimera ditt arbetssätt och dina rutiner under uppstartsprocessen.

Byte med data-migrering

En data-migrering innebär att din historiska data från Blikk Classic förs över och används i en nyare Blikk-edition. Migreringen måste ske med hjälp av oss och kräver både tid och engagemang från din sida. Notera även att det inte går att föra över all data till de nyare Blikk-editionerna.

Om en data-migrering är aktuell för ditt företag kommer vi att tilldela ett datum och en tid för att påbörja migreringen. Vi gör vårt bästa för att tidpunkten ska passa dig och ditt företag men du har inte möjlighet att välja datum själv. Passar inte det datum som du blir tilldelad kan vi inte garantera att du får hjälp med migreringen.

Data-migreringsprocessen inleds med ett behovssamtal. Därefter sker en testmigrering. I detta skede är det av största vikt att du avsätter tid för att lära dig det nya systemet och hur den migrerade datan ser ut i det nya kontot. Vi rekommenderar att du avsätter minst 3 timmar under en fyradagarsperiod då du testar hela systemet och samtliga flöden från början till slut, helst inloggad med de olika licenstyperna. Därefter sker en skarp migrering.

Läs mer om migreringsprocessen.

Vad är det för prisskillnader mellan Classic och de nya Blikk-editionerna?

Priserna varierar mellan de olika editionerna och licenstyperna samt beroende på om du betalar med års- eller månadsfaktura (du som anmäler ditt intresse om att byta till en nyare Blikk-edition innan 30 juni får 20% rabatt på licenserna*).

Klicka här för att se en komplett prislista för de olika editionerna och licenstyperna.

*Rabatten gäller i 12 månader från det att ditt företag börjar faktureras för en ny version av Blikk (Pro/Business/Easy). Den gäller även i kombination med årsfaktura. Antalet kostnadsfria rådgivningstimmar är begränsade och måste nyttjas inom 6 månader efter att bytet har skett. Ett begränsat antal bokningsbara rådgivningstillfällen finns tillgängliga varje månad, vilket innebär att det är först till kvarn som gäller. 

Vad ska jag göra om jag redan bytt till en nyare Blikk-edition och använder Classic som ett arkiv?

Om du endast använder Blikk Classic som ett arkiv för din historiska data är det viktigt att du gör en data-export innan 30 november. Gör du inte detta kommer all data raderas permanent. Du har möjlighet att göra en data-export på egen hand.

För att göra en data-export navigerar du till Rapporter och kategorierna Kvitton & Utlägg, Excel-rapporter respektive Data-exporter. Om exportfilen är för stor kan den inte hanteras av webbläsaren och exporten kommer därför att avbrytas. Skulle detta inträffa kan du kontakta oss på export@blikk.se och informera om vilken/vilka exporter du önskar. Vi skickar dig exportfilerna inom 7 arbetsdagar.

Vad händer med min data när systemet stängs ner?

I samband med att Blikk Classic stängs ner kommer all data försvinna från systemet och raderas permanent. Det innebär att du inte har möjlighet att komma åt din data efter 30 november 2023.

Om du vill spara din historiska data från Blikk Classic är det viktigt att du gör en data-export innan 30 november. Detta kan du göra på egen hand genom att navigera till Rapporter och kategorierna Kvitton & utlägg, Excel-rapporter respektive Data-exporter.

Om exportfilen är för stor kan den inte hanteras av webbläsaren och exporten kommer därför att avbrytas. Skulle detta inträffa kan du kontakta oss på export@blikk.se och informera om vilken/vilka exporter du önskar. Vi skickar dig exportfilerna inom 7 arbetsdagar.

Om du vill föra över och använda din historiska data i en nyare version av Blikk måste du göra en data-migrering. Detta kan du inte göra på egen hand.

hjälpcenter

Vill du ha mer information?

I vårt hjälpcenter hittar du mer information kring allt som berör nedstängningen av Classic samt bytet till en nyare Blikk-edition.

Missa inte våra webbinarier

Spana in våra webbinarier för att lära dig mer om de nya Blikk-editionerna samt vad som är viktigt att tänka på inför ett byte eller migrering.

Vill du byta till en nyare Blikk-edition?

Vi hjälper dig gärna att komma fram till vilken Blikk-edition som passar ditt företag bäst och guidar dig genom processen.