3 användare berättar hur Blikk underlättar deras vardag

Blikk är ett flexibelt system som passar många olika företag och branscher. Här berättar tre av våra användare hur de använder Blikk i vardagen för att minska sin administration, spara tid och öka lönsamheten!

 

Ett bättre affärsflöde för Baringo

Baringo är en kommunikationsbyrå som hjälper allt från små lokala företag till globala varumärken att lösa kommunikativa problem. Med Blikk har de kunnat samla flera viktiga funktioner i ett komplett affärsflöde, från affärsmöjlighet till projektplanering och fakturering.

– Blikk är för oss en ”one-stop-shop” som används till mycket i det dagliga arbetet, berättar Wilma Östlund, verksamhetsansvarig och projektledare på Baringo, och fortsätter:

– När vi arbetar med befintliga kunder använder vi projektplaneringen för att hålla koll på alla pågående projekt och uppgifter. Våra medarbetare tidrapporterar även i Blikk, vilket underlättar faktureringen och gör det möjligt att skapa projektrapporter som förbättrar uppföljningen. Därutöver använder vi säljtavlan för att få en god överblick av våra affärsmöjligheter och skicka ut offerter till potentiella kunder.

Läs mer om hur Blikk underlättar vardagen för Baringo.

 

Stora tid- och kostnadsbesparingar för Diem Ekonomibyrå

När ekonomibyrån Diem påbörjade sin digitaliseringsresa upptäckte dem att deras dåvarande system inte höll måttet.

– Vi arbetade tidigare i ett program där vi skötte vår tidregistrering och fakturering. Detta program var inte webbaserat och utvecklades inte heller i den takt vi önskade, vilket gjorde att såväl arbetssättet som gränssnittet kändes föråldrat. Speciellt för oss som just var i färd med att påbörja en digitaliseringsresa, säger Helena Wackt, kontorschef på Diem Ekonomibyrå.

Med Blikk Byrå har de fått ett komplett byråstöd som underlättar det dagliga arbetet. Efter implementeringen har dem dessutom kunnat minska ner på antalet program, vilket lett till stora tid- och kostnadsbesparingar.

– Alla våra konsulter använder Blikk för att sköta sin tidsregistrering och fakturering, då vi har integrerat Blikk med vårt ekonomisystem Fortnox. Eftersom alla medarbetare rapporterar sin tid i Blikk kan vi snabbt och enkelt få ut vårt löneunderlag. Personligen använder jag även rapportverktyget för att få en bra överblick av hur vi spenderar vår tid.

Läs mer om hur Blikk underlättar vardagen för Diem Ekonomibyrå.

 

Mindre stress vid arbetstoppar och fler debiterbara timmar för Structor

Structor, som jobbar med konstruktion inom byggteknik, upplevde att deras administration tog onödigt mycket tid. Martin Bengtsson, konstruktör på Structor, berättar mer om problematiken:

– Till exempel skrev vi ut tidrapporter och fakturor som granskades för att sedan scannas in och mejlas till redovisningsbyrån. Vi fick spara papperskvitton och vid månadens slut skriva ut blanketter att fylla i och häfta kvittona vid. Tidrapporteringen låg på en fysisk server så vi kunde bara rapportera från kontoret. Det var kort sagt mycket spring till skrivaren!

Med anledning av detta bestämde dem sig att för flytta verksamheten till molnet och bad sin redovisningsbyrå ta fram ett smidigt system där de kunde sköta allt från tidrapportering till projekt- och resursplanering samt fakturering. Valet föll slutligen på Blikk. Ett beslut som föll väl ut.

– Skillnaden är enorm! Vi är nästan helt pappersfria. Jag skulle bedöma att tidsbesparingen för varje uppdragsledare är ungefär en arbetsdag i månaden. Vi har en mycket bättre överblick över våra arbetsflöden. Vi gör alla ordrar och fakturor direkt i Blikk där vi samtidigt planerar projekt och följer upp dem, bockar av checklistor, tidrapporterar och redovisar kvitton när och var vi vill – i datorn eller mobilen, säger Martin Bengtsson.

Läs mer om hur Blikk underlättar vardagen för Structor.

Upptäck fördelarna med Blikk!

Relaterade artiklar

Projektmetoder

BLOGG

7 tips för en lyckad kvalitetssäkring av dina projekt

Kvalitetssäkring kan användas för att förutse och undvika några av de vanligaste fallgroparna i dina projekt.

Jobba med projektplanering

BLOGG

Trendspaning: Hållbarhet inom revisions- och redovisningsbranschen

Mycket tyder på att hållbarhet kommer bli mer prioriterat i revisions- och redovisningsbranschen. Men vad innebär det i praktiken?

Projektplanering

BLOGG

5 tips för att minska betalningstiderna och öka lönsamheten

Här delar vi med oss av en handfull tips som hjälper dig att minska betalningstiderna och öka lönsamheten!

Några av våra supernöjda Blikk-kunder

JDG revision
Rockstore Engineering
Elite Accounting
Mero Rekrytering