Annika tipsar – så får du fler anställda att tidrapportera

Tidrapporteringen ligger till grund för både löne- och fakturaunderlag. Att alla medarbetare redovisar hur de fördelat sin arbetstid är således av största vikt. Här berättar vår supportchef Annika hur du kan få fler inom organisationen att tidrapportera mer frekvent!

 

Bristande tidrapportering – ett utbrett problem

Det är många företag som upplever att de anställda slarvar med tidrapporteringen. Något som kan få allvarliga konsekvenser för både organisationen och enskilda medarbetare. När medarbetare inte fyller i sina tider är det bland annat lätt att timmar tappas bort och inte faktureras.

Slarv med tidrapporteringen kan även slå tillbaka på medarbetarna själva när det är dags för lön. Den som inte rapporterar avvikelser som semester, sjukfrånvaro, resor och utlägg riskerar antingen att få för lite eller för mycket pengar och därav bli återbetalningsskyldig.

 

Få fler att tidrapportera med Blikks mobilapp

Om du känner igen dig i ovanstående problematik kan du med fördel uppmana dina medarbetare att ladda ner Blikks mobilapp. Medarbetare som använder mobilappen kan nämligen välja att aktivera påminnelser för tidrapporteringen. När denna funktion är aktiverad kommer de att få en notis som påminner dem om att gå in och rapportera sin tid innan arbetsdagens slut.

 

Så här aktiveras påminnelserna i mobilappen

Denna inställning är personlig och måste göras av varje enskild medarbetare. Som administratör har du alltså inte möjlighet att aktivera eller ändra påminnelsefrekvensen för dina anställda, men de kan enkelt aktivera och justera frekvensen på egen hand:

1. Navigera till din profil genom att klicka på ikonen högst upp i det vänstra hörnet

2. Aktivera påminnelserna genom att skjuta knappen till höger

3. Justera påminnelsefrekvensen genom att klicka på den nuvarande frekvensen, välj sedan önskad frekvens

 

Underlätta tidrapporteringen med Blikk

Med Blikks tidrapporteringssystem slipper du jaga in tidssedlar, kvitton och rätt underlag inför fakturering och lönekörning. Du kan enkelt tidrapportera mot projekt eller enskilda uppgifter via mobil eller dator för att skapa kompletta fakturaunderlag och lönefiler!

Upptäck fördelarna med Blikk!

Våra kunder har ordet

”Blikk är lätt att använda! Vi har en hel del medarbetare med begränsad teknikvana, men även för dem går det bra att tidrapportera via Blikks mobilapp.”

– Henrik Haltorp, InduMate Karlstad, användare av Blikk Pro

”Efter implementeringen av Blikk har vi kunnat minska ner på antalet program, vilket har lett till stora tid- och kostnadsbesparingar.”

– Helena Wackt, Diem Ekonomibyrå, användare av Blikk Byrå

"Att kunna arbeta i ett sömlöst flöde med offerter, tidrapportering och ekonomisk uppföljning underlättar verkligen för oss."

– Christophe Mourou, Integration Design, användare av Blikk Pro

”Med Blikk sparar vi massor av värdefull tid. Vårt förra affärssystem var alldeles för tungarbetat och tidskrävande.”

– Maria Mogensen, Rockstore Engineering, användare av Blikk Business

”Tack vare Blikks partnerportal kan vi dela dokument och viktiga handlingar med våra kunder på ett snabbt och smidigt sätt!”

– Nicklas Paulsson, Qrev, användare av Blikk Byrå

Relaterade artiklar

Projektmetoder

BLOGG

Så underlättar du tidrapporteringen för dina anställda

Tidrapporteringen ses av många anställda som ett nödvändigt ont. Här är tipsen som hjälper dig att underlätta tidrapporteringen!

Jobba med projektplanering

BLOGG

Tips för en lyckad riskhantering i dina projekt

Alla projekt innehåller risker. Genom att identifiera dessa i ett tidigt skede har du möjlighet att hantera dem på ett bättre sätt.

Projektplanering

BLOGG

Fem nackdelar med tidrapportering på papper

Tidrapportering på papper leder till ökad administration. Här berättar vi mer om hur ditt företag kan dra nytta av digital tidrapportering.